Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ας υποδεχτούμε τους “φίλους” Γερμανούς….


Προκειμένου να επενδύσει η Γερμανία στη χώρα μας, θέλει τη σύσταση ειδικών ζωνών όπου θα ισχύει διαφορετικό νομικό, διοικητικό και εργασιακό καθεστώς, όπως διαβάζουμε στην διαδικτυακή εφημερίδα enet.gr. Μέσα στο πνεύμα αυτό, σχεδιάζεται επίσκεψη στη χώρα μας (χώρα με περιορισμένη Εθνική Κυριαρχία μην το ξεχνάμε), 100 Γερμανών επιχειρηματιών με επικεφαλής τον αντικαγκελάριο Philpp Roesler, στις αρχές Οκτωβρίου.


Στην ουσία δηλαδή θα δημιουργηθούν στη χώρα μας ζώνες, οι οποίες δεν θα υπάγονται στην Εθνική μας Κυριαρχία. Θα ισχύουν διαφορετικά πράγματα για τις σχέσεις εργασίας (χαμηλοί μισθοί και ημερομίσθια, ελεύθερες απολύσεις, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, εκ περιτροπής εργασία κ.λ.π.), διαφορετικό φορολογικό καθεστώς και διαφορετικό νομικό καθεστώς. Δηλαδή δεν θα ισχύουν…. οι ελληνικοί νόμοι και αρμόδια δικαστήρια δεν θα είναι προφανώς τα ελληνικά κ.λ.π.. Στην πραγματικότητα στις ζώνες αυτές θα ισχύει το imperium της Γερμανίας. Μάλιστα η πρόθεση των Γερμανών είναι να επεκταθεί αυτό το καθεστώς και σε άλλες χώρες του Νότου.
Η κατάσταση αυτή θυμίζει έντονα την τακτική του Γ΄ Ράιχ, όταν ο Χίτλερ καταπατούσε την συνθήκη των Βερσαλλιών που θεωρούσε ότι έπνιγε την Γερμανία, (σήμερα θέλουν να αλλάξουν τη συνθήκη της ΕΕ που θεωρούν ότι βλάπτει τα γερμανικά συμφέροντα), αύξανε τον στρατό του και τον εξοπλισμό του και άρχισε σιγά σιγά να αυξάνει τα σύνορα της Γερμανίας, ενώ οι άλλες κυβερνήσεις της Ευρώπης σφύριζαν αδιάφορα. Τώρα βλέπουμε και πάλι μια προσπάθεια της Γερμανίας να επιβάλει την γερμανική οικονομική “ορθότητα” στα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης, αρχίζοντας, όπως και τότε από τα πιο αδύναμα.
Σε ότι αφορά την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σήμερα, αυτή δεν σφυρίζει αδιάφορα. Αυτή πανηγυρίζει που οι Γερμανοί ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα. 
Ας τους καλοδεχτούμε…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...