Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Επανάσταση "9" βουλευτών για εφεδρεία-απολύσεις δημ.υπαλλήλων




Επανάσταση κήρυξαν εννέα βουλευτές της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ειδικά για το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας η οποία απειλεί ολόκληρο το κυβερνητικό οικοδόμημα και προκαλεί τριγμούς στο κυβερνών κόμμα. Με επιστολή τους στους υπουργούς Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα, τους ζητούν να μην υιοθετήσουν το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο και αφήνουν αιχμές για καταψήφισή του στην Βουλή! 
Πρόκειται για τους: Βασίλη Κεγκέρογλου, Μιχάλη Τζελέπη, Νίκο Ζωϊδη, Δημήτρη Βαρβαρίγο, Όλγα Ρενταρή, Αθανασία Μερεντίτη, Βάσω Αλεξανδρίδου, Μιχάλη Παντούλα και Σπύρο Μοσχόπουλο.

Μεταξύ άλλων, οι βουλευτές αναφέρουν στην επιστολή τους ότι «η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε ένα σχέδιο μετακινήσεων ώστε να καλυφθούν τα κενά σε κρίσιμους τομείς και να ξεχάσει τα περί εφεδρείας». Οι βουλευτές σημειώνουν επίσης ότι για να υπάρξει ορθολογική λύση στο θέμα της αξιοποίησης του ανθρωπίνου δυναμικού, η κυβέρνηση πρέπει να αναθεωρήσει τη μέχρι πρακτική της και να απεγκλωβιστεί από την αντιδραστική πρόταση της ΝΔ για την εφεδρεία και τις πιθανές απολύσεις.
«Θεωρητικολογούμε για πλεονάζουσες και ελλειμματικές υπηρεσίες, χωρίς να εκπονούμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο άμεσης εφαρμογής, που θα στοχεύει στην σωστή και άρτια στελέχωση ελλειμματικών υπηρεσιών και οργανισμών, με το θεωρούμενο πλεονάζον προσωπικό» υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές.
Αν δεν εφαρμοστεί πρώτα αυτό το σχέδιο αναστελέχωσης και ανασυγκρότησης των υπηρεσιών και των οργανισμών, δεν μπορεί να κριθεί με επιμέρους ρυθμίσεις, που μάλιστα διαφέρουν και είναι σε άλλη λογική από οργανισμό σε οργανισμό και από υπουργείο σε υπουργείο, ποιοι περισσεύουν και ποιοι όχι» επισημαίνουν.
Κάνουν, δε, λόγο για «τραγελαφικές» περιπτώσεις και αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τον ΟΑΕΔ, όπου, «ενώ έγινε η προκήρυξη για μετάταξη και έχει ολοκληρωθεί, είναι ''παγωμένη'' και οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι που έχουν επιλεγεί, παραμένουν πλεονάζοντες στους οργανισμούς που υπηρετούν και οι υπηρεσίες του Οργανισμού παραμένουν χωρίς στελέχωση».
Τυχόν καταψήφιση του θα έχει ως αποτέλεσμα την πτώση της κυβέρνησης. Οι πιέσεις που υφίστανται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο σύνολό τους ειδικά για τις απολύσεις και την "εργασιακή εφεδρεία" στο δημόσιο είναι τεράστιες αφού η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που κινδυνεύουν να βρεθούν άνεργοι, είναι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος.
Όπως σημειώναμε χθες, "πλανώνται πλάνην οικτράν" στην κυβέρνηση αν νομίζουν ότι μπορούν να περάσουν αναίμακτα αυτά τα μέτρα από την Βουλή. Ακόμα και πέντε βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο ή την τροπολογία που θα προβλέπει τα παραπάνω η κυβέρνηση απλά πέφτει...


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...