Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΓΡΙΑ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥΤουλάχιστον τρία άτομα τραυματίστηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου 3/9/2011, κατά τη διάρκεια σφοδρής σύγκρουσης μεταξύ Αλγερινών, Σομαλών και ατόμων άλλων εθνικοτήτων στην πλατεία της Ομονοίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγος της συμπλοκής ήταν το μοίρασμα της πλατείας Ομονοίας, η οποία έχει μετατραπεί σε πιάτσα εμπορίου ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, περίπου 70 Μαροκινοί συνεπλάκησαν με ομάδα Αφρικανών εμπόρων ναρκωτικών και αρχικά ξεκίνησαν με ανταλλαγή από κομμάτια μάρμαρα ενώ στη συνέχεια η σύρραξη γενικεύτηκε και εξελίχθηκε σε μάχη σώμα με σώμα, με μαχαίρια και μπουκάλια, μπροστά στα έντρομα μάτια των λιγοστών περαστικών και εργαζόμενων της πλατείας.

Η αστυνομία, που κλήθηκε επί τόπου, δήλωσε αδυναμία εμπλοκής στη γενικευμένη άγρια σύρραξη, και τελικώς ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε δύο τραυματίες. Η Αστυνομία ακολουθώντας την πάγια πλέον τακτική της, «απέφυγε» να κοινοποιήσει το περιστατικό στα ΜΜΕ, όπως έχει γίνει και με σειρά ανάλογων περιστατικών που συμβαίνουν στο κέντρο ανάμεσα σε αλλοδαπούς εμπόρους ναρκωτικών, χρήστες ναρκωτικών και πάσης φύσεως παραβατικά στοιχεία η δράση των οποίων παραμένει ανεξέλεγκτη εδώ και χρόνια. Οι τραυματίες που διακομίστηκαν στον Ευαγγελισμό ήταν: Εργαζόμενος στην πλατεία την συγκεκριμένη ώρα και μια κυρία, Ελληνίδα, περαστική από την πλατεία η οποία δέχθηκε κομμάτι μαρμάρου. Ελαφρά τραυματίστηκε και μια κυρία, υπάλληλος καθαριότητας στην πλατεία.

Για τα γεγονότα του Σαββάτου υπάρχουν επώνυμες μαρτυρίες τόσο μελών της ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. όσο και περαστικών. Όπως είπαν οι μάρτυρες, στη συμπλοκή συμμετείχαν 80 Σομαλοί από την πλευρά της Πειραιώς και από την άλλη πλευρά της πλατείας 150 Αλγερινοί, Μαροκινοί και Αφγανοί, που πετούσαν ξηλωμένα μάρμαρα γύρω από το περίπτερο που διανυκτερεύει στην πλατεία μεταξύ της Πειραιώς & Αγ. Κωνσταντίνου. Μετά από κλήση που έγινε στις 6:00 , στην ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ 100, από τρομοκρατημένο επαγγελματία που δούλευε, ανταποκρίθηκαν και προσήλθαν στο συμβάν …2 μηχανές της ΕΛΑΣ. Οι αστυνομικοί, όπως ήταν φυσικό, μπροστά στην μαζικότητα και αγριότητα των συμπλεκομένων, δήλωσαν αδυναμία και φόβο να εμπλακούν ή να παρέμβουν.


Η ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. επανειλημμένα έχει επισημάνει την ανάγκη συνεχούς εικοσιτετράωρης αστυνόμευσης του κέντρου της Αθήνας. Η εφαρμογή έντονης φύλαξης της πλατείας κατά την διάρκεια της ημέρας χωρίς ανάλογη συνέχεια την νύχτα, ουσιαστικά συγκεντρώνει κάθε έκνομη δραστηριότητα τις νυχτερινές ώρες και ακυρώνει κάθε πρόοδο και πιθανότητα βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας στο κέντρο της Αθήνας. 

Η ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. αποφάσισε να συνεχίσει να ενημερώνει για τα όποια σημαντικά συμβάντα εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας, τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών & υπεύθυνο για το κέντρο της Αθήνας κ. Ανδρέα Καραφλό, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής κ. Γ. Λιούκα, τον Αστυνομικό Διευθυντή & υπεύθυνο την φύλαξη του κέντρου της Αθήνας κ. Γ. Δροσάκη καθώς και τον Διευθυντή του Α.Τ. Ομονοίας κ. Β. Ρόκκο, δημοσιοποιώντας παράλληλα στα ΜΜΕ όλα τα σημαντικά συμβάντα. Παράλληλα θέλουμε να κρούσομε τον κώδωνα του κινδύνου για ακόμη μια φορά. Το γεγονός ότι δεν έχουμε περισσότερα θύματα μέχρι σήμερα είναι καθαρά θέμα συγκυρίας και τύχης. 

Η ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. είχε έγκαιρα προειδοποιήσει τους υπεύθυνους, για πιθανούς τραυματισμούς και θανάτους πολιτών ακόμη και πριν την δολοφονία του άτυχου Μ. Καντάρη και γενικά, έχει προειδοποιήσει για την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο, κυρίως όταν πέφτει το σκοτάδι και η αστυνομία απουσιάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...