Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Βραβείο στον Πρόξενο Ριζόπουλο για την συμβολή του στη διάσπαση του ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου


Μεταξύ των «φλεγόντων» θεμάτων που συζήτησε το Γενικό Προεδρείο της "Ομόνοιας", που συνήλθε στους Αγίους Σαράντα, χθες (Σάββατο 20/8/2011),  ήταν και η βράβευση του Γενικού Πρόξενου Αργυροκάστρου κ. Ιωάννη Ριζόπουλο.  Πρόκειται για μία απόφαση που μαρτυρεί την υποτέλεια της σημερινής ηγεσίας που αν μη τι άλλο προσβάλει την ίδια την ιστορία της οργάνωσης.
Το όραμα των ιδρυτών της "Ομόνοιας", ήταν η υπεράσπιση των δικαίων του ελληνισμού, η προστασία και η ανάδειξη των διαχρονικών αξιών  της Βορείου Ηπείρου κ.α. 

Για τη σημερινή ηγεσία και τον κ. Ριζόπουλο όλα αυτά φαίνεται πως είναι δευτερεύοντα  και εφόσον πετύχανε στη μειονότητα τη σοσιαλιστική ολοκλήρωση, τώρα ήρθε η ώρα για τα βραβεία τους!!!
Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι η πρόταση βράβευσης - απ’ ότι μάθαμε - έγινε από τον κ. Μπολάνο ενώ αντίθετη άποψη είχε μόνο ο κ. Β. Ζαφειράτης …

Κατά τα άλλα στο Προεδρείο συζητήθηκε το θέμα της απογραφής, όπου ορίστηκε επιτροπή θεμάτων απογραφής, αποτελούμενη από τους Τζομάκα, Σέλιου, Καίση και Γιάννη. Η επιτροπή αυτή είναι προσωρινή, καθώς απαιτείται έγκριση του Γ.Σ. και μάλλον θα παραμείνει η ίδια και μετά τις 17 Σεπτεμβρίου που ορίστηκε να συνέλθει το Γ.Σ.

Ένα άλλο θέμα συζήτησης που απασχόλησε το προεδρείο, ήταν η στρατηγική που θα ακολουθήσουν στις αρχαιρεσίες των Περιφερειακών Συμβουλίων. Μεταξύ άλλων ακούστηκαν και φωνές για αποχώρηση από τη συνεργασία με τους σοσιαλιστές αφού υπάρχουν παράπονα γιατί δεν τήρηθηκαν οι προεκλογικές υποσχέσεις όπως στο Δήμο των Αγίων Σαράντα.

Δέκα μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το προεδρείο δεν το απασχόλησε το θέμα της παιδείας! Εκτός και αν τα προβλήματα και κυρίως αυτό των σχολικών βιβλίων, φέτος αποφάσισε να το τακτοποιήσει ο πρόξενος γιατί τις προηγούμενες χρόνιες ασχολούνταν με τα ανώτερα ζητήματα όπως του πανεπιστημίου…    

Την προσφορά του κ. Ριζόπουλου μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ 

Πηγή: Βορειοηπειρώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...