Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Αποθέωση Μιχαλολιάκου στις γειτονιές του Πειραιά.


http://www.apodimos.com/mixaloliakos.jpgΤην ίδια στιγμή που οι νεόκοποι μεσσίες της αυτοδιοίκησης δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν στις πόλεις τους και συνεδριάζουν σε πεντάστερα ξενοδοχεία – αστακούς, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος συνεχίζει τον δρόμο του πολιτικού μαχητή, τον δρόμο του ευπατρίδη. Ένας πολιτικός που συνεχίζει να ταράζει τα λιμνάζοντα ύδατα της κρατικής υπνηλίας μίας πολιτείας ακυβέρνητης από την ανυπαρξία βούλησης και ικανοτήτων.
Δεν πάει καιρός που συνέθλιψε τα γρανάζια της γραφειοκρατίας προκειμένου να καθαρίσει τα απορρίματα στην παράκτια ζώνη όπου κανείς δεν τολμούσε επί δεκαετίες να τα αγγίξει κρυμμένος πίσω από την “σύγκρουση αρμοδιοτήτων”. Σήμερα το χτύπημα ήταν στην καρδιά της κρατικής μοιρολατρείας.
Ένα από τα εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα οικόπεδα της περιβόητης “δημόσιας περιουσίας”, από αυτά που καταντούν εστίες μολύνσεως και παραβατικότητας, καθάρισε και θα αξιοποιηθεί προς όφελος των δημοτών με μία επιχείρηση αστραπή υπό την επιστασία του ίδιου του δημάρχου.
Χωρίς κάμερες και μάρκετινγκ της Κολωνακιώτικης ανυπαρξίας, ο δήμαρχος αποφάσισε να καθαρίσει έναν οχετό στην καρδιά του Πειραιά που κανείς δεν τολμούσε να αγγίξει, να τον δενδροφυτεύσει και να τον κάνει παιδότοπο.
Όταν οι εστίες μόλυνσης και ανομίας γίνονται οάσεις χαράς και ομορφιάς, όχι μόνο μειώνεται η ανασφάλεια αλλά αντίθετα, ανεβαίνει η ψυχολογία του πολίτη. Όταν η εξουσία δίνει μαθήματα υπευθυνότητας, δημιουργεί και υπεύθυνους πολίτες. Γιατί ο Έλληνας έχει φιλότιμο και αυτό φαίνεται περίτρανα στον Πειραιά.
Το επίμαχο οικόπεδο καθαρίστηκε σε λίγες ώρες.
Την στιγμή που οι περίοικοι κατάλαβαν τι συνέβαινε και αντελήφθησαν την παρουσία του δημάρχου, ακολούθησαν στιγμές που πραγματικά έδωσαν απάντηση στην μιζέρια και την ηττοπάθεια που καλλιεργεί η κυβέρνηση της υποτέλειας. Νοικοκυρές, χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια, περαστικοί έσφιγγαν το χέρι του δημάρχου. “Μπράβο Βασίλη μας”.
Και ξέρετε, τόσο το ΚΚΕ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν στον Πειραιά τα μεγαλύτερα ποσοστά από τους υπόλοιπους μεγάλους δήμους. Ο Έλληνας όμως στο τέλος της ημέρας έχει πετάξει τα κομματικά σημαιάκια που παραμένουν μόνο στις συνειδήσεις κάποιων κραγμένων πολιτικάντηδων ως άλλοθι.
Για το γεγονός αυτό ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Χωρίς προαναγγελίες και φανφάρες υλοποιούμε την πρωτογενή μας δέσμευση και υποχρέωση απέναντι στον Πειραϊκό λαό για καθαρή και όμορφη πόλη. Είμαστε μπροστάρηδες στην ανάγκη να έχουμε καινούρια και λειτουργικά σχολεία, αλλά δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο να απαλλοτριώνει το κράτος – ο Ο.Σ.Κ. – ένα ακίνητο και να έχει ένα σκουπιδότοπο. Γι΄ αυτό λοιπόν αυτό τον σκουπιδότοπο, στην καρδιά της πόλεως, εμείς από σήμερα θα τον αποδώσουμε στον Πειραϊκό λαό, ως χώρο πρασίνου και παιδική χαρά. Και εάν και όταν η κεντρική εξουσία, η κυβέρνηση, είναι έτοιμη να χτίσει σχολείο, εδώ είμαστε εμείς για να πρωταγωνιστήσουμε. Το ίδιο, που γίνεται τώρα εδώ, θα γίνει με ταχύτατες διαδικασίες σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά».


olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...