Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Κίνημα υπερχρεωμένων νοικοκυριών για «κούρεμα» των δανείων


Σε κίνημα των «υπερχρεωμένων νοικοκυριών» τείνει να εξελιχθεί η προσφυγή δανειοληπτών στην δικαιοσύνη, με αίτημα την μείωση του συνολικού ποσού που οφείλουν στις τράπεζες λόγω αδυναμίας πληρωμής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» μέσα στο 2011 έχουν προσφύγει στα δικαστήρια 18.000 δανειολήπτες, ενώ 6.500 ακόμη βρίσκονται στο στάδιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού με την...
τράπεζα στην οποία οφείλουν είτε στεγαστικό, είτε καταναλωτικό δάνειο.

Στην διάθεση τους οι υπερχρεωμένοι πολίτες έχουν δεδικασμένα Ειρηνοδικείων της Αθήνας και της Πάτρας, συνολικά 15 αποφάσεις, με τις οποίες «κουρεύτηκαν» μέχρι και σε ποσοστό 50% οι συνολικές οφειλές δανειοληπτών, τον Νόμο 3869/10, γνωστό και ως Νόμο Κατσέλη και τις Ενώσεις καταναλωτών οι οποίες στηρίζουν τους δανειολήπτες στην προσπάθεια να απαλλαγούν όσο το δυνατό από το δυσβάστακτο βέρος των δανείων.

Η τάση για προσφυγή στην δικαιοσύνη είναι τέτοια ώστε το Υπουργείο Δικαιοσύνης προχωρά στην πρόσληψη 85 Ειρηνοδικών ώστε να μπορέσει το «σύστημα» να ανταποκριθεί στον αριθμό των υποθέσεων, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν γεωμετρικά μέσα στο επόμενο έτος, λόγω της συνεχιζόμενης ύφεσης και της ανεργίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να έχει το δικαίωμα δανειολήπτης να προσφύγει για «κούρεμα» του δανείου του στο ύψος των δυνατοτήτων του είναι να μην έχει καθόλου περιουσιακά στοιχεία και το τρέχον εισόδημά του να μην επαρκεί, αντικειμενικά, για την κάλυψη και των άμεσων αναγκών και υποχρεώσεων του και της πληρωμής των δόσεων των δανείων του.



http://briefingnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...