Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Κατάσχεση ενός μισθού μετά τα μπάνια του λαού



 Πάνω από έναν μισθό θα κληθεί να καταβάλει στην εφορία ένα μέσο νοικοκυριό καθώς η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αρχίζει την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων, τα οποία θα περιλαμβάνουν «πακέτο» όλες τις έκτακτες εισφορές που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Πάνω από 3.000.000 φορολογούμενοι θα....
βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να εξοφλήσουν τρεις εισφορές που θα λάβουν στη συσκευασία του ενός εκκαθαριστικού.

Με σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, επισπεύδονται οι διαδικασίες για την αποστολή των εν λόγω εκκαθαριστικών, καθώς στην είσπραξη των εισφορών «ποντάρει» το οικονομικό επιτελείο για να αντιστρέψει την αρνητική πορεία των εσόδων, να κλείσει τη «μαύρη τρύπα» που ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ και να παρουσιάσει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό στο τέλος του έτους, ώστε να αποφύγει την «κόκκινη» κάρτα της τρόικας που θα συνοδεύεται από πρόσθετα φορολογικά μέτρα.


Είναι αξιοσημείωτο ότι συνολικά για την περίοδο 2011-2015 η κυβέρνηση, με βάση τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου, υπολογίζει ότι θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης, την έκτακτη εισφορά στις αντικειμενικές δαπάνες (Ι.Χ. αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής κ.λπ.), αλλά και το τέλος επιτηδεύματος, περισσότερα από 9 δισ. ευρώ, καθώς αναμένει:


Από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1,38 δισ. ευρώ κάθε χρόνο


Από το τέλος επιτηδεύματος περίπου 2 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.


Από την έκτακτη εισφορά σε Ι.Χ., σκάφη, αεροσκάφη, πισίνες κ.λπ., 150 εκατ. ευρώ μόνο όμως για φέτος.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...