Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Καταζητείται ζωντανός ή νεκρός ο Μ.Καντάφι!






ImageΕπικήρυξαν νεκρό ή ζωντανό τον Μουαμάρ Καντάφι οι αξιωματούχοι του Μεταβατικού Συμβουλίου: «Πιστεύουμε ότι ο Καντάφι κρύβεται κάπου στην Τρίπολη. Είναι πιθανόν να βρίσκεται στην περιοχή Αλ-Χάντχμπα αλ-Κάντρα» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters εκπρόσωπος των εξεγερμένων, προσθέτοντας ότι μάχες έχουν ξεκινήσει σε εκείνη την περιοχή.

Οι αντικαθεστωτικοί μάλιστα προσφέρουν αμνηστία για όποιον τον παραδώσει ή τον σκοτώσει. «Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ανακοινώνει ότι όποιος από τον στενό κύκλο του Καντάφι τον σκοτώσει ή τον παραδώσει, η κοινωνία θα του δώσει αμνηστία ή χάρη για οποιοδήποτε έγκλημα έχει κάνει» δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι επιχειρηματίας από τη Βεγγάζη προσφέρει 1,3 εκατ. δολάρια αμοιβή για τη σύλληψη του Μ.Καντάφι.

Σε εξέλιξη βρίσκονται μάχες σε μια περιοχή στο νότιο τμήμα της Τρίπολης, όπου, σύμφωνα με τους εξεγερμένους, «ενδέχεται» να κρύβεται ο Μουαμάρ Καντάφι.
Οι εξεγερμένοι πιστεύουν ότι ο συνταγματάρχης εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρωτεύουσα ή σε κάποιο από τα προάστιά της.
Στο μεταξύ ο δεύτερος στην ιεραρχία των υπηρεσιών πληροφοριών της Λιβύης δήλωσε σήμερα πίστη στις δυνάμεις των αντικαθεστωτικών που πολεμούν τον Μουάμαρ Καντάφι σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Αραμπίγια.

«Θέτω εαυτόν στην υπηρεσία του έθνους και καλώ τους στρατηγούς και τους στρατιώτες που είναι τα παιδιά της Λιβύης να προσχωρήσουν στην επανάσταση της 17ης Φεβρουαρίου», δήλωσε ο στρατηγός Χαλίφα Μοχάμεντ Άλι σε συνέντευξή του στο Αραμπίγια.
Στο διπλωματικό πεδίο ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί διευκρίνισε σήμερα ότι η διάσκεψη των "Φίλων της Λιβύης", που έχει προγραμματιστεί για την 1η Σεπτεμβρίου στο Παρίσι, θα διευρυνθεί και πέρα από την Ομάδα Επαφής και θα περιλαμβάνει την Κίνα τη Ρωσία την Ινδία και την Βραζιλία, δηλαδή την οικονομική ομάδα BRIC.
Η σύνοδος αυτή η οποία έχει ως στόχο να προετοιμάσει τη μετά-Καντάφι εποχή, θα "υπερβεί την Ομάδα Επαφής", δήλωσε ο Σαρκοζί στους δημοσιογράφους.

"Πρόθεσή μας είναι σαφώς να καλέσουμε τους Κινέζους φίλους μας, τους Ρώσους φίλους μας, τους Βραζιλιάνους φίλους μας, και τους Ινδούς φίλους μας", διευκρίνισε μετά τη συνάντηση που είχε με τον δεύτερο στην ιεραρχία της λιβυκής εξέγερσης, Μαχμούντ Τζιμπρίλ.




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...