Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Με ένοπλη δράση στο σερβικό τομέα του Κοσόβου απειλεί ο «Αλβανικός Εθνικός Στρατός»


 
 
ImageΑυξάνονται τα σύννεφα για μία νέα ένοπλη αντιπαράθεση πάνω από τα Βαλκάνια και για άλλη μία φορά η εστία του προβλήματος είναι το Κόσσοβο και το μη βιώσιμο status quo που επιβλήθηκε με την δύναμη των όπλων του ΝΑΤΟ πριν από 12 χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα για άλλη μια οι αλβανικές εθνικιστικές φωνές προσπαθούν να προκαλέσουν μία νέα σύρραξη στην περιοχή απαιτώντας από τις αρχές του Κοσσόβου την συγκρότηση στρατιωτικής δομής έως τα τέλη του Σεπτεμβρίου.
Διαφορετικά όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο «Αλβανικός Εθνικός Στρατός» (ΑΝΑ) θα αναλάβει δράση στο βόρειο Κόσσοβο όπου κατοικούν χιλιάδες ανυπεράσπιστοι ουσιαστικά Σέρβοι. Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ ο «Αλβανικός Εθνικός Στρατός» έχει επιδώσει τελεσίγραφο στον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, ζητώντας τη συγκρότηση ένοπλων στρατιωτικών δομών στο Κόσσοβο έως τις 30 Σεπτεμβρίου.
Για άλλη μία φορά οι Αλβανοί του Κοσσόβου αποδεικνύουν ότι προτεραιότητα για αυτούς δεν έχει η αρμονική συνύπαρξη με τους Σέρβους και τις λοιπές εθνικές και θρησκευτικές κοινότητες του Κοσσόβου αλλά η επίτευξη του απολύτου ελέγχου της περιοχής. Δυστυχώς ο αλβανικός εθνικισμός υπάρχει και φαίνεται να συνεχίζει να διογκώνεται χωρίς να ανησυχεί τους συνήθως ευαίσθητους σε αυτά τα θέματα Έλληνες «προοδευτικούς» αναλυτές.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...