Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Βουλγαρία: Νέες διαδηλώσεις κατά των εταιρειών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας


Νέες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εκατοντάδες Βούλγαροι σήμερα κατά των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας.
Στην πρωτεύουσα Σόφια και σε πολλές άλλες πόλεις οι διαδηλωτές ζήτησαν την κρατικοποίηση των τοπικών παραρτημάτων της αυστριακής εταιρείας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας EVN καθώς και των τσέχικων CEZ και Energo-Pro.
Η κεντροδεξιά κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ παραιτήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου εν μέσω διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τους υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος και τα μέτρα λιτότητας που έχουν οδηγήσει τον λαό στην φτώχεια.
Παρά την παραίτηση του Μπορίσοφ, οι διαδηλώσεις κατά των υψηλών λογαριασμών ρεύματος, της φτώχειας και της διαφθοράς συνεχίστηκαν σε όλη την Βουλγαρία.
Οι διαδηλωτές στην πρωτεύουσα ζήτησαν σήμερα προσιτό ηλεκτρικό ρεύμα στα νοικοκυριά από το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στο Κοσλοντούι, στο Δούναβη, ενώ κάλεσαν τις αρχές να θέσουν και πάλι σε λειτουργία δύο αντιδραστήρες από την σοβιετική εποχή που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας ως προϋπόθεση για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ το 2007.
Οι διαδηλωτές έκλεισαν δρόμους και συνοικίες της Σόφιας, του Πλόβντιβ και της Βάρνας στη Μαύρη Θάλασσα, όπου προκάλεσαν καθυστέρηση στη διέλευση των τρένων.
Ο πρόεδρος Ρόσεν Πλεβένλιεφ όρισε την Τρίτη μεταβατικό πρωθυπουργό τον πρεσβευτή της Βουλγαρίας στη Γαλλία, Μαρίν Ραϊκοφ, μέχρι την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 12 Μαΐου.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...