Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Νέα βόμβα Σόιμπλε: Η κυβέρνηση Χριστόφια γνώριζε για το «κούρεμα»


Βερολίνο: Από τις 23 Νοέμβριου του 2012 συζητούνταν με τη Λευκωσία οι αποφάσεις του Eurogroup, επισημαίνει σε έγγραφο που έστειλε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στους γερμανούς βουλευτές. Έγγραφο στους γερμανούς βουλευτές απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, ενημερώνοντας τους ότι τα μέτρα που ελήφθησαν από το Eurogroup για την Κύπρο την περασμένη εβδομάδα, αποτελούσαν μέρος των διαπραγματεύσεων με την ίδια τη Λευκωσία και είχαν αρχίσει να συζητούνται με την προηγούμενη κυβέρνηση ήδη από τις 23 Νοεμβρίου του 2012. 



Σε αυτά περιλαμβάνονταν τόσο η φορολόγηση καταθέσεων, όσο και η συρρίκνωση του τραπεζικού τομέα στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Σόιμπλε τόνισε πως η Κύπρος ακολουθεί ένα οικονομικό μοντέλο που δεν είναι καθόλου επιτυχημένο. Έχει ένα τραπεζικό τομέα με πολύ υψηλά επιτόκια και πολύ λίγες ρυθμίσεις και για αυτό βρίσκεται σε κατάσταση χρεοκοπίας. 
«Δεν φταιει κανείς άλλος παρά η ίδια η Κύπρος. Αυτό το οικονομικό μοντέλο δεν μπορεί να επιζήσει», επισήμανε ο κ. Σόιμπλε, πρέπει να μεταρρυθμιστεί και δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγουν.

Πηγή: skai.gr

Σχόλιο ανώνυμου:

Λυσσασμένα σκυλιά επάνω στην Κύπρο οι κυβερνώντες της Αθήνας με τους συμμάχους τους … Πιέζουνε να χάσει η Κύπρος το ΟΧΙ γιατί αν δεν χάσουν το ΟΧΙ οι αδελφοί Κύπριοι Η Ελλάδα θα ξυπνήσει από τον λήθαργο του ΦΟΒΟΥ και ίσως να ακολουθήσουν και άλλοι και άλλοι και άλλοι και άλλοι.

Δεν ξέρουν ΑΡΑΓΕ μερικοι ότι μετά την Κύπρο θα ακολουθήσει η Ελλάδα ,όμως η Ελλάδα δεν έχει χρήματα να τα κατάσχουνε έτσι θα κατάσχουνε σπιτια ,τη γη, την θάλασσα, τον ήλιο , το νερό, τα παιδιά της γυναίκες, εμάς ακόμα και τις ψυχές μας… Στο κούρεμα του κουρέα της Σεβίλλης Βενιζέλου έχασε η Κύπρος πέντε δις ευρω .. 

Αν αύριο μας βρίζει ο Κυπριακός Λαός θα έχει άδικο; και δίκιο ο Αδωνις , ο Λυκουδης; , ο Βοριδης; ο Ντινόπουλος; ο Οικονόμου; ο Γιακουμάτος; ο Μαργαρίτης; 

Πιέζουν παντού οι υπέρ δύναμης να μην αντεξει η ΚΥΠΡΟΣ γιατι;;; αν αντέξει η Κύπρος την βάψανε αμέσως στην Ελλάδα {οι υπέρπατριώτες} που φρόντισαν να μην υπάρχει μεγάλη κατάθεση στην Ελλάδα κάτι μικρόκαταθέτες υπάρχουνε με 10.000 και 20.000 ευρω και ένας ΛΑΟΣ να χλιμιντρίζει από τα ληγμένα που μας ταΐζουν …Ακούω παπαγαλάκια στο ΣΚΑΙ, ΣΤΟ ΜΕΚΑ, ΣΤΟ ΑΝΝΤΕΝΑ, ΣΤΗ ΝΕΤ, και λένε φταίτε και εσείς ,εσείς τους ψηφίσατε, ΝΑΙ πολλοί από εσάς ,αλλά με τι πρόγραμμα κατέβαιναν στης εκλογε ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΑΥΤΟΙ; …. 

Σιχαίνομαι την Χρυσή αυγή γιατί ΞΕΡΩ τι πρεσβεύει αλλά την θεωρώ πιο άξιο αντίπαλο από ολα τα αλλα σιχαμερά υποκείμενα ,αυτοί λένε ΝΑΙ είμαστε ΦΑΣΙΣΤΕΣ, όλοι οι άλλοι τι είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ;… 

Μας έριξαν στα γόνατα και περιμένουμε τον δήμιο να μας κόψη το κεφάλι … 
Δηλώνω {παράνομος} για όλους αυτούς ίσως και για μερικούς από εσάς αλλά όπου μπορώ και όπως μπορώ θα τους πολεμήσω να με θυμάστε και ότι και αν ακούσετε για εμένα θα είναι ψέματα δεν έχω πειράξει ούτε μυρμήγκι δεν έχω πάρει ούτε ένα σέντσι από το δημόσιο το 1977 έφερνα σε αυτό το ΚΡΑΤΟΣ συνάλλαγμα από την εργασία μου στα ΒΑΠΟΡΙΑ τα πρώτα -πρώτα μου ένσημα τα έβαλα 12 ετών , μια παροιμία λέει τα άλογα όταν γεράσουν τα σκοτώνουν, 
εε δεν θα γίνω άλογο να σας το ταΐσουν … 

Tα ΣΑΜΠΟ ήταν κάτι πέδιλα-τσόκαρα- που τα κατασκεύαζαν την Λυών όταν άρχισαν να κόβουν μισθούς να αυξάνουνε ώρες εργασίας να απολλύουν κ.τ.λ τότε οι εργάτες και οι εργάτριες άρχισαν και έριχναν στης μηχανές το ξύλο που χρησιμοποιούσαν ως πρώτη ύλη για να κάνουν τα σαμπό οι μηχανές χαλούσαν και σταματούσαν έτσι βγήκε η λέξη σαμποτάζ ….δεν χρειάζονται πολλά για να σταματήσουν …

Καλό βράδυ… δεν θέλω να με θυμάστε μόνο να γράψετε την αλήθεια αν αντέξετε..

Μπούντζουκας Τηλέμαχος…. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...