Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Mυστηριώδη ευρήματα στη Βεργίνα..Το μυστήριο ενός μακάβριου ευρήματος σε βασιλικό τάφο των Αιγών, συνδεδεμένου πιθανότατα με... την κατάλυση του Μακεδονικού Βασιλείου, καλούνται να διαλευκάνουν οι αρχαιολόγοι σε πρόσφατα αποκαλυφθέντα βασιλικά ταφικά μνημεία της Βεργίνας.Δώδεκα ενήλικες, μωρά και νήπια, 15 άλογα και σκυλιά που πετάχτηκαν νεκρά μαζί με ένα φόρτωμα αγγεία και κεραμίδια τον 2ο π.Χ. αι. σε άδειο βασιλικό τάφο του 5ου π.Χ. αι., συλημένο από τους Γαλάτες τον 3ο π.Χ. αι., είναι το τραγικό γεγονός που
στοιχειώνει τα λείψανα υπόστυλου τάφου.
Το έκρυβε επί αιώνες ένα από τα τρία νέα εντυπωσιακά ταφικά μνημεία που έφεραν στο φως, τον τελευταίο χρόνο, οι εργασίες ανάπλασης - ανάδειξης του νεκροταφείου των τύμβων και της βασιλικής συστάδας των Τημενιδών.
-->

Στις απροσδόκητες αποκαλύψεις, σύμφωνα με την υπεύθυνη της ανασκαφής αρχαιολόγο Αγγελική Κοτταρίδη, ανήκουν ένας μεγάλος λιθόκτιστος κιβωτιόσχημος τάφος που σώζεται σχεδόν σε όλο το ύψος του, δύο άλλοι μνημειακοί τάφοι, βόρεια και νότια, άγνωστου έως σήμερα αρχιτεκτονικού τύπου, ενώ σοβαρές ενδείξεις οδηγούν στην αποκάλυψη ακόμη ενός μακεδονικού τάφου, του δέκατου τρίτου της νεκρόπολης των Αιγών.

proinimatia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...