Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Στη διάθεση της Κύπρου η περιουσία της Εκκλησίας είπε ο Χρυσόστομος. Καλημέρα κ. Ιερώνυμε..


111226164528804
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος πρότεινε στην κυπριακή κυβέρνηση την έκδοση ομολόγου, το οποίο θα αγοράσουν οι μονές και εκκλησίες της Κύπρου, ενώ είχε και συνάντηση με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.
Ο προκαθήμενος της κυπριακής εκκλησίας παρουσίασε στον Κύπριο πρόεδρο πρόταση της Εκκλησία για να στηρίξει την οικονομία της χώρας και όπως δήλωσε προς τους δημοσιογράφους εισηγήθηκε τρόπους εξόδου από την κρίση.
Ο αρχιεπίσκοπος πρότεινε στον κ. Αναστασιάδη, η κυβέρνηση της Κύπρου να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου, το οποίο με εντολή της Αρχιεπισκοπής θα το αγοράσουν οι μονές και οι εκκλησίες της Κύπρου. Ο λαός και η Εκκλησία, είπε, θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια.



Επιπλέον διαβεβαίωσε ότι όλη η εκκλησιαστική περιουσία είναι στη διάθεση του κράτους, προκειμένου να μην καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα και να σταθεί η Κύπρος στα δικά της πόδια, χωρίς τη στήριξη των ξένων.

Τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας είκοσι λεπτών είχε χθες το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο.

Καλημέρα κ. Ιερώνυμε…

economikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...