Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Προς κόψιμο 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα



ImageΣυζητήσεις για την κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να μειωθεί το κόστος εργασίας και να περιορισθούν οι απολύσεις, ξεκίνησαν από φορείς συλλογικών φορέων των εργοδοτών εν όψει της 6ης δόσης του Σεπτεμβρίου.
Η αγωνία για το μέλλον των μεταποιητικών επιχειρήσεων και η προώθηση των νέων μέτρων για το νέο οικονομικό πρόγραμμα που, αντί να περιλαμβάνουν και μέτρα αναθέρμανσης της οικονομίας, διαμορφώνουν συνθήκες σημαντικών επιβαρύνσεων στην ανταγωνιστικότητα ενώ μέσα από τις νέες περικοπές πολλαπλασιάζουν τις επιπτώσεις στην ήδη προβληματική κατάσταση ρευστότητας στην αγορά, οδηγούν αναγκαστικά στο κόψιμο των δύο επιπλέον μισθών.
Υποστηρίζεται συγκεκριμένα από τους εισηγητές της πρότασης ότι:
• Η μείωση του εργασιακού κόστους δεν είναι δυνατόν να προέλθει μόνο από την μείωση των κατωτάτων ορίων και τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Είναι καιρός να διαμορφωθούν νέα δεδομένα στο εργασιακό κόστος ώστε οι επιχειρηματίες και κυρίως οι επενδυτές να μπορούν να ελπίζουν σε βελτίωση της σημερινής ανταγωνιστικότητας.
• Η κατάργηση του θεσμού των Δώρων στον ιδιωτικό τομέα μπορεί να συνδυαστεί και με δεσμεύσεις για διατήρηση θέσεων εργασίας
• Η συντήρηση του σημερινού πλαισίου που διαμορφώνει το κόστος εργασίας αποτελεί πρόβλημα για τις επιχειρήσεις λόγω του σοβαρότατου προβλήματος και των αστάθμητων διαστάσεων που παίρνει κάθε φορά η φορολογική πολιτική.
• Όσο διατηρούνται οι σημερινοί αντιαναπτυξιακοί φορολογικοί συντελεστές, οι μόνοι δρόμοι που προσφέρονται είναι απολύσεις και φυγή των επιχειρήσεων σε χώρες χαμηλού κόστους.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...