Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Κούρδοι Συρίας: Δεν θα υποταχθούμε στην Τουρκία

Ομάδα 12 Κουρδικών πολιτικών οργανώσεων στην Συρία δήλωσαν πως θα μποϊκοτάρουν το συνέδριο της Κουρδικής αντιπολίτευσης της Συρίας στο τέλος του Μάη στην Τουρκία.
Μεταξύ των σχηματισμών που θα απόσχουν από το συνέδριο στην Τουρκία συμπεριλαμβάνονται του Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα της Συρίας, το κόμμα Αζαντί, το Κουρδικό Κίνημα του Μέλλοντος και το Κουρδικό Προοδευτικό Δημοκρατικό Κόμμα.
Τα συγκεκριμένα κόμματα υπογραμμίζουν πως η μη συμμετοχή τους έχει να κάνει με την αντίρρησή τους να κηδεμονευτούν από την Τουρκία, η οποία αντιτίθεται στην ευόδωση του Κουρδικού αγώνα τόσο στο εσωτερικό της όσο και στο Ιράκ, την Συρία και το Ιράν.
To defence-point.gr δεν μπορεί παρά να υπογραμμίσει την ενεργητικότατη και έξυπνη τουρκική πολιτική πρωτοβουλία αναφορικά με θέματα που άπτονται της εσωτερικής της ασφάλειας. Η Άγκυρα προσπαθεί να πατρονάρει το κουρδικό κίνημα και στο εξωτερικό της με έναν τρόπο ο οποίος προσομοιάζει με τις τακτικές που χρησιμοποιεί στο να διασπάσει τις οργανώσεις των Αλεβιτών (οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τους Αλαουίτες της Συρίας).
Επειδή τόσο οι Κούρδοι της Συρίας όπως και οι Αλεβίτες της Τουρκίας δημιουργούν οργανωμένους θεσμούς αυτή την περίοδο, η «εκ των έσω» δολιοφθορά μέσω της διάσπασης των νέων και ευαίσθητων ακόμα οργανωτικών τους δομών, αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για την αποτυχία τους.
www.defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...