Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Οι υποστηρικτές της Αλ Κάϊντα κατέλαβαν ολόκληρη πόλη στην Υεμένη


ImageΗ πόλη Ζινζουμπάρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Αμπιάν στην Υεμένη,κατελήφθη από μονάδες μιας φυλής  συνδεδεμένης στενά με την αλ Κάιντα, ανέφερε το Σάββατο ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος της χώρας.
Επικαλούμενος έναν αξιωματούχο των υπηρεσιών ασφαλείας ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του, ο ιστότοπος Yemen Observer ανέφερε ότι η Ζινζουμπάρ έπεσε στα χέρια μαχητών της οργάνωσης που αποκαλείται αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου (ΑΚΑΧ) και θεωρείται μέρος του δικτύου της αλ Κάιντα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της πηγής του ιστοτόπου οι μαχητές πήραν τον έλεγχο κυβερνητικών εγκαταστάσεων και των περισσότερων συνοικιών της πόλης, 400 χλμ. ανατολικά της Σαναά και 80 χλμ. ανατολικά της πόλης-λιμανιού Άντεν, την Παρασκευή.
«Η αλ Κάιντα κατέλαβε τα κτήρια των επαρχιακών αρχών, της αστυνομίας και άλλα», δήλωσε ο αξιωματούχος. Πρόσθεσε ότι ο κυβερνήτης της Αμπιάν, Άχμεντ αλ Μισάρι, είναι παγιδευμένος στην κατοικία του, η οποία βρίσκεται έξω από τη Ζινζουμπάρ.
Μια οργάνωση-ομπρέλα της αντιπολίτευσης στην Υεμένη εξέδωσε ανακοινωθέν στο οποίο κατηγορεί τον πρόεδρο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ ότι εν γνώσει του επέτρεψε στους μαχητές της αλ Κάιντα να καταλάβουν την πόλη σε μια προσπάθεια να πείσει τις δυτικές δυνάμεις ότι είναι απαραίτητη η συνέχιση της διακυβέρνησης από τον ίδιο για να ελεγχθεί η δράση των τρομοκρατών.
Οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις εναντίον του Σάλεχ κλιμακώθηκαν σε ένοπλες συγκρούσεις με δεκάδες νεκρούς τις τελευταίες ημέρες και πολλοί παρατηρητές προειδοποιούν ότι η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο εμφυλίου πολέμου.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...