Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ισραήλ προς Χαμάς: «Ή σταματάτε τα χτυπήματα ή εισβάλουμε»



Χθεσινή ανάρτηση του «defencepoint.gr» ανέφερε με απλά λόγια, ότι η πιθανότητα ξεσπάσματος σύγκρουσης στη Γάζα χειρότερης από το 2008, είναι εξαιρετικά αυξημένη. Δυστυχώς δικαιωνόμαστε…

«Το Τελ-Αβίβ θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να διατάξει τις δυνάμεις του να σταματήσουν τα πλήγματα κατά της Λωρίδας της Γάζας».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Εχούντ Μπαράκ αφού φυσικά συμπλήρωσε πως σε αντάλλαγμα απαιτεί τον τερματισμό των πυραυλικών επιθέσεων από πλευράς της Χαμάς προς το ισραηλινό έδαφος. Ο τερματισμός των επιχειρήσεων των ισραηλινών δυνάμεων είναι η μία επιλογή, η δεύτερη επιλογή, ανέφερε με έμφαση ο ισραηλινός επίσημος θα είναι αυτή «που θα υπαγορεύσει η πραγματικότητα στο έδαφος».

Είναι σαφές πως ο Ε. Μπαράκ υπονοεί, αν όχι εννοεί ευθέως, ότι πλέον η συμπεριφορά των μαχητών της Χαμάς πρόκειται να αποβεί ο καθοριστικός παράγοντας για την απόφαση χερσαίας εισβολής στα πρότυπα του 2008 στην Λωρίδα της Γάζας.

Πάντως, παρά τις δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας, η Χαμάς (ή άλλη ισλαμική οργάνωση της Γάζας, όχι απαραίτητα υπό τον έλεγχο της Χαμάς) δεν φαίνεται να πτοείται ,αφού νωρίτερα σήμερα χτυπήθηκε η περιοχή το λιμένα του Ασκελόν από μία ρουκέτα τύπου Κασάμ.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές η ρουκέτα κατέπεσε σε ανοιχτό πεδίο με αποτέλεσμα να μη σημειωθούν απώλειες, τραυματισμοί ή υλικές ζημιές.

Η χθεσινή ανάρτηση του DEFENCEPOINT η οποία επαληθεύεται από τις εξελίξεις, βρίσκεται στην ακόλουθη διεύθυνση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...