Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Την πληρωμή 10 δις δολαρίων για αποζημιώσεις από την Τουρκία ζητά η Βουλγαρία



Τελικά κάποια πράγματα δεν είναι θέμα μεγέθους αλλά ψυχής. Αυτό θα μπορούσε να πει κανείς για την βουλγαρική κυβέρνηση και τους βουλευτές των βουλγαρικών κομμάτων με εξαίρεση το κόμμα των τουρκογενών, αφού και οι 125 βουλευτές του βουλγαρικού κοινοβουλίου από όλα τα κόμματα ψήφισαν την προτεινόμενη από την κυβέρνηση απόφαση «για την διευθέτηση εκκρεμών ζητημάτων μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας».
Η απόφαση αυτή αφορά την ιδιοκτησία και τα κοινωνικά ζητήματα που αφορούν τους Βούλγαρους της Ανατολικής Θράκης, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους στην τρίτη δεκαετία του 20ου αιώνα δηλαδή πριν από 80 σχεδόν χρόνια.
Σύμφωνα με υπολογισμούς σε σημερινή αξία τα ακίνητα των Βούλγαρων Θρακών ανέρχονται σε περίπου 10 δις δολάρια. «Το ποσό δεν είναι μικρό και αν το κερδίσουμε θα ήταν μια σοβαρή οικονομική αποζημίωση» δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος Ataka, Βόλεν Σίντεροφ.
Επισημαίνεται ότι το έγγραφο της συγκεκριμένης αποζημίωσης είχε συμπεριληφθεί στις συμφωνίες φιλίας και συνεργασίας που είχαν συναφθεί  τα χρόνια εκείνα μεταξύ Βουλγαρίας και Τουρκίας και ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Όσον αφορά το κόμμα των τουρκογενών ο Αρχηγός του κόμματος Ataka με απλά λόγια είπε αυτό που υποδηλώνει η αποχή του από την ψηφοφορία ότι δηλαδή το κόμμα DSS δεν είναι τελικά βουλγαρικό κόμμα.
Κατά τα άλλα εμείς  ακόμα ψαχνόμαστε για το τι πρέπει να κάνουμε για τα αναγκαστικά γερμανικά δάνεια του 1941, 1942 και 1943 τα οποία ακόμα και ο ίδιος ο Χίτλερ είχε αναγνωρίσει και είχε αρχίσει να αποπληρώνει.
Ακόμα και ο αδύναμος έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει το δίκιο του αρκεί να έχει την θέληση και το σθένος να το πράξει. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα αυτό το ξεχνάμε γιατί πάντα θέλαμε να είμαστε τα «καλά παιδιά» της Ευρώπης. 


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...