Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Στο φως εγκλήματα του τουρκικού Κράτους


ImageΗ ανεύρεση ομαδικών  τάφων στην Τουρκία έχει μετατραπεί σε ένα σχεδόν καθημερινό γεγονός το τελευταίο χρονικό διάστημα. Η ανεύρεση των εκατοντάδων πτωμάτων των Κούρδων μαχητών του PKK καθώς και Τούρκων που αντιδρούσαν ή δεν συνεργάζονταν με τις αρχές ασφαλείας αποτελεί μία τραυματική εμπειρία που δοκιμάζει την τουρκική κοινωνία. Πρόσφατα ανακαλύφτηκε ομαδικός τάφος στο χωριό Ντοκμετάς στο Τσατάκ, πλησίον της πόλης Βάν, όπου πριν από 12 χρόνια ενταφιάστηκαν 41 Κούρδοι μαχητές.
Όπως αποκαλύφτηκε αργότερα μετά από έρευνα στα αρχεία του PKK μεταξύ των 41 νεκρών πρέπει να είναι και η γερμανίδα σοσιαλίστρια και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αντρέα Βολφ. Η γερμανίδα κοινωνιολόγος είχε ενταχθεί στο ΠΚΚ για να γράψει ένα βιβλίο.
Κατά τη διάρκεια εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του τουρκικού Στρατού στην περιοχή Τσατάκ της πόλης Βαν στα τέλη Οκτωβρίου του 1998, συνελήφθη σώα και σύμφωνα με πληροφορίες με κουρδικές πηγές, εκτελέστηκε από τον τουρκικό Στρατό μαζί με άλλους οκτώ μαχητές του PKK.
Συνολικά τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαιώνουν ότι η γερμανίδα ουσιαστικά δολοφονήθηκε αφού πριν σκοτωθεί είχε διάλογο με τους Τούρκους στρατιωτικούς. Πιο συγκεκριμένα η Αντρέα Βολφ δήλωσε την ταυτότητα της στους Τούρκους στρατιωτικούς οι οποίοι αντιλήφθησαν ότι δεν ήταν κουρδικής καταγωγής αφού είχε βορειοευρωπαικά χαρακτηριστικά και είχε ξανθά μαλλιά.
Όπως αποκαλύφτηκε μετά την εκτέλεση της το πτώμα της γερμανίδας κοινωνιολόγου κείτονταν το γυμνό στο έδαφος και την είχαν πυροβολήσει στο κεφάλι και στα γεννητικά της όργανα.
Το τουρκικό κράτος ισχυρίστηκε ότι δεν διαθέτει κάποιας πληροφορία για την Αντρέα Βόλφ και αρνείται την παρουσία της Βόλφ στις συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στη συγκεκριμένη περιοχή στα τέλη του 1998. Ο μαζικός τάφος όμως που αποκαλύφτηκε πρόσφατα μπορεί να ρίξει φως σε αυτή τραγική ιστορία.
Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι τα γεγονότα αυτά συνέβησαν σε γειτονική μας χώρα το περιστατικό αυτό είναι εντελώς άγνωστο στην Ελλάδα αφού οι κατά τα άλλα ευαίσθητες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εδρεύουν και λειτουργούν στη  χώρα μας έχουν να ασχοληθούν με άλλα πιο σπουδαία θέματα.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...