Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Διαδήλωση κατά Ερντογάν στο Λονδίνο


Tριακόσιοι  περίπου Λίβυοι διαδήλωσαν έξω από την τουρκική πρεσβεία στο Λονδίνο διαμαρτυρόμενοι κατά της Άγκυρας. Οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί έδωσαν το ραντεβού τους μετά την προσευχή της Παρασκευής, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την στάση της Τουρκίας στο θέμα της Λιβύης. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν κατά του Ερντογάν, τον οποίο παρομοίαζαν με τον Καντάφι, κρατώντας και τα ανάλογα πανό.
Στο μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ανακοίνωσε την απόφασή του να λειτουργήσουν παραρτήματα του υπουργείου του στη Σμύρνη και στην Αττάλεια.

Μιλώντας στο ξενοδοχείο Εφές της Σμύρνης ενώπιον έξι Προξένων και 50 επιτίμων Προξένων  υποσχέθηκε  ότι το παράρτημα του υπουργείου των Εξωτερικών θα λειτουργήσει στην Σμύρνη τον προσεχή Ιούνιο,  με επικεφαλής ένα Πρέσβη,  πιθανότατα την κ. Ντιτζλέ Κοπούζ.

Στην ομιλία του δεν παρέλειψε να αναφερθεί  βέβαια και στην Ε.Ε. και να αναφερθεί και στο φλέγον θέμα  της άρσης της βίζας για τους πολίτες της Τουρκίας.  Όπως είπε, η Τουρκία δεν ζητά χάρη, αλλά διεκδικεί το δικαίωμα της, καθώς η εφαρμογή βίζας «δεν έχει καμία νομική, πολιτική και ηθική βάση»
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...