Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Απόλυτη κυριαρχία των κυβερνητικών στη Λιβύη - Αν δεν επέμβει το ΝΑΤΟ θα σβήσει η εξέγερση



ImageΝέοι βομβαρδισμοί σημειώνονται από το πρωί κατά των ανταρτών στην πόλη Ρας Λανούφ της Λιβύης από μαχητικά αερροσκάφη Su-22, ενώ επιθετικά ελικόπτερα Mil Mi-24 βομβάρδισαν θέσεις των ανταρτών με απόλυτη επιτυχία στα ανατολικά της Ρας Λανούφ. Βόμβες και πύραυλοι έπεσαν, νωρίτερα, δίπλα στα διυλιστήρια πετρελαίου LERCO των Αραβικών Εμιράτων. Και όλα δείχνουν ότι αν δεν επέμβουν οι δυτικοί ο Μ.Καντάφι θα επικρατήσει στην εμφύλια διαμάχη.
Πάντως σήμερα η Γαλλία αναγνώρισε ο Εθνικό Λιβυκό Συμβούλιο των αντικαθεστωτικών ως το μόνο νόμιμο εκπρόσωπο του λιβυκού λαού. Είναι η πρώτη χώρα που αναγνωρίζει τη νομιμότητα του Εθνικού Λιβυκού Συμβουλίου και εκπρόσωπος του γάλλου προέδρου επισήμανε πως η Γαλλία θα στείλει πρεσβευτή στην Βεγγάζη και η ηγεσία των αντικαθεστωτικών θα στείλει το δικό της απεσταλμένο στο Παρίσι.
Στην Ζαουίγια, 40 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, όπως όλα δείχνουν, μετά τις αιματηρές συγκρούσεις με τους αντικαθεστωτικούς, επικράτησε ο στρατός του Μουαμάρ Καντάφι.

Η Ζαουίγια ήταν μέχρι τώρα το κοντινότερο στην λιβυκή πρωτεύουσα προπύργιο των αντικαθεστωτικών. Στην πόλη Μισράτα (150 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης)την οποία ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί επικρατεί ηρεμία.
Η Λιβύη συγκλονίζεται από εμφύλιο πόλεμο ανακοίνωσε σήμερα η διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ενώ ο πρόεδρός της, Τζέικομπ Κέλενμπέργκερ, ζήτησε από τις λιβυκές αρχές να εγγυηθούν την πρόσβαση ανθρωπιστικών οργανώσεων στις πληγείσες περιοχές.
«Πρόκειται για εμφύλιο πόλεμο και θυμίζουμε και στις δύο πλευρές ότι δεν πρέπει να χτυπούν τα νοσοκομεία, τους αμάχους και τις αποθήκες ιατροφαρμακευτικού υλικού. Ο αριθμός των τραυματιών, που φθάνουν στα νοσοκομεία αυξάνεται καθημερινά και ανησυχούμε για τις δραματικές εξελίξεις που κοστίζουν τη ζωή χιλιάδων αμάχων» δήλωσε ο πρόεδρος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού"...





Τμήμα είδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...