Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Μετ' εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων


Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα από το απόγευμα ενώ σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται επιδείνωση κατά τη διάρκεια της νύχτας και την Τρίτη.

Εν τω μεταξύ, οι επιστροφή των εκδρομέων έχει μετατραπεί σε εφιάλτη, αφού σε αρκετά σημεία του οδικού άξονα βρίσκονται ακινητοποιημένα οχήματα και σε άλλα σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν με μεγάλη δυσκολία να ανοίξουν τους δρόμους.

Συγκεκριμένα,στην Αττική η κυκλοφορία απαγορεύθηκε στη Λ. Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω καθώς και στην οδό Πεντέλης - Ν. Μάκρης από το 414ο Στρατιωτικό Νοσοκομείο και πάνω, καθώς και στην Λ. Διόνυσου μέχρι την Άνοιξη. Στην παλιά εθνική οδό Ελευσίνας - Θήβας απαγορεύθηκε η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων από το 4ο χλμ προς Θήβα ενώ τα ΙΧ κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σημαντικά είναι τα προβλήματα των οδηγών στην εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών, όπου από Κάστρο μέχρι Μαρτίνο και από Μαρτίνο έως τα διόδια στην Τραγάνα η κυκλοφορία διεξάγεται και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και με μικρές ταχύτητες.

Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στην Εγνατία Οδό από Κοζάνη μέχρι Βέροια, όπου εγκλωβίστηκαν εκατοντάδες αυτοκίνητα εκδρομέων που επιστρέφουν από την Ήπειρο στη Θεσσαλονίκη. Παρόμοια προβλήματα δημιουργήθηκαν και στον κόμβο της Εγνατίας προς Μαλακάσι Θεσσαλίας.

Αλλά και στην Πελοπόννησο, οι ισχυρές χιονοπτώσεις εμποδίζουν την επιστροφή των εκδρομέων στην Τρίπολη, τη Σπάρτη, την Αχαΐα και την Κορινθία. Δεκάδες είναι τα εγκλωβισμένα οχήματα ενώ τα εκχιονιστικά προσπαθούν  να ανοίξουν τους δρόμους ρίχνοντας αλάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...