Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Τελευταία πληροφόρηση από Κύπρο! Το σενάριο που «παίζει» αυτή την ώρα


Cyprus-Map-474x314
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥΤΙΝ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

Το σενάριο που είναι στο τραπέζι της Κύπρου αυτή την ώρα, περιλαμβάνει αντί για κούρεμα 15,6% (ή όποιο άλλο ποσοστό έχει ακουστεί), δάνειο σχεδόν 22-23% από τους Ρώσους καταθέτες στα κυπριακά χρηματοπιστωτικά συστήματα, με επιτόκιο το οποίο θα οριστεί στη συνέχεια.


Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν την αποτροπή της εκροής καταθέσεων από το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, θα διατηρηθούν οι σχέσεις με τη Μόσχα, ενώ θα ανοίξει ο δρόμος με τις διεθνείς αγορές.



Παράλληλα, πηγές του Ολυμπία αναφέρουν ότι τα ΔΣ των τραπεζών θα περάσουν στα χέρια των καταθετών που θα δώσουν το δάνειο στην Κύπρο. Δεύτερο αντάλλαγμα φέρεται να είναι και ομόλογα φυσικού αερίου, όπως υποσχέθηκε στο διάγγελμά του προς τους Κύπριους καταθέτες ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ως μελλοντική εξασφάλιση.

Το σενάριο αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ο Κύπριος Πρόεδρος θα έχει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί και ο ίδιος στη Μόσχα μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...