Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Τα κόμματα της διακυβέρνησης ως νομιμοποητές των ξένων εντολών.


Της Μπέσυς Αλεξοπούλου

Η κοινωνία οδηγείται στα ακραία όριά της. Ο ψυχολογικός πόλεμος, ο οποίος ασκείται συστηματικά εδώ και δύο χρόνια εις βάρος του λαού, η οικονομική εξαθλίωση, που περιλαμβάνει τώρα και μεγάλα τμήματα της μεσαίας τάξης, η διάλυση της οικονομικής και...
παραγωγικής δομής, που διογκώνει με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου την ανεργία, η επιβολή μιας κοινοβουλευτικής δικτατορίας, που επιδιώκει με κάθε μέσον να αναπαραχθεί και να διαιωνιστεί, έχουν δημιουργήσει ένα τραγικό ΕΘΝΙΚΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.
 
Ακόμα και στην περίοδο της γερμανικής κατοχής, 1941-1944, οπότε ο ελληνικός λαός υφίστατο ανείπωτες κακουχίες και ταλαιπωρίες, που η θυσία, ο ηρωισμός, η αυταπάρνηση καταγράφονταν ως καθημερινά περιστατικά, υπήρχαν εδραιωμένες η πίστη και η προσδοκία ότι ο εφιάλτης θα ξεπερνιόταν, ότι θα απελευθερωνόταν η χώρα, για να ανατείλει μια νέα δημοκρατική Ελλάδα.

Σήμερα η χώρα και η κοινωνία βρίσκονται υπό κατοχή. Δεν αναφερόμαστε μόνο στην κυριαρχία του 4ου Ράιχ και της διεθνούς κερδοσκοπίας. Επισημαίνουμε το ιστορικό γεγονός της μετατροπής των κομμάτων της διακυβέρνησης σ' ένα ιδιότυπο σώμα , το οποίο χρησιμοποιείται για νομιμοποίηση των εντολών της εξωτερικής κατοχής. Αυτό το ιστορικό φαινόμενο μόνο με την περίοδο 1941-1944 μπορούμε να το παραβάλλουμε, στις ιστορικές του βέβαια αναλογίες.

Η κοινωνική αντίδραση και αντίσταση απέναντι σ' αυτή τη δραματική αλλαγή, που αφορά τόσο τους όρους επιβίωσης των πολιτών όσο και την αλλαγή της διεθνούς θέσης της χώρας -όπως επισήμως διακηρύσσεται από το ΔΝΤ και το 4ο Ράιχ- και τη στρατηγική υποβάθμισή της, όσο κι αν εκδηλώθηκε πολλές φορές ασυντόνιστα και αποσπασματικά, είχε εντούτοις τα πρώτα αποτελέσματά της. Ο δικομματισμός έχει υποστεί σοβαρά πλήγματα. Το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε όχι απλώς εκλογικά, αλλά κυρίως ηθικά και πολιτικά. Η ΝΔ και ο Α. Σαμαράς , αρκούμενοι στο να καλύπτουν τη δική τους αποδυνάμωση και αναξιοπιστία με την κατοχή της πρώτης θέσης στις σφυγμομετρήσεις. Στην πραγματικότητα και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ επιβιώνουν λόγω του νόμου της «αδράνειας της ύλης», ως «κατερειπωμένα αρχοντικά», μιας παλιάς ένδοξης εποχής.


Από:  facebook.com/groups/neosyntagma το είδα στο προεδρική δημοκρατία
logioshermes 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...