Δευτέρα, 9 Απριλίου 2012

Ετοιμάζουν τη "συνδρομητική" αστυνομία


Και ομως ο καιρός της "ιδωτικής" αστυνομίας δηλ. αστυνομίας που θα δουλεύει με συνδρομητές έφτασε.Ένας ιδιώτης μπορεί να … νοικιάσει αστυνομικό αρκεί να διαθέτει την οικονομική επιφάνεια,...
 
έπειτα από απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη.Έτσι ανοίγουμε το παράθυρο στο μέλλον κάποιος που δεν έχει στον ήλιο "οικονομική " μοίρα να μη δικαιούται ούτε της στοιχειώδους αστυνομικής προστασίας εάν φερειπείν τον ξυλοφορτώσουν στο δρόμο. Καθότι προτεραιότητα θα έχει ο πληρώσας και κανείς δε μας εγγυάται ότι αυτό σε μια 10ετία δεν θα είναι και θεσμός.Έτσι το προφητικό μέλλον της Marvel Comics που προέβλεπε στις ιστορίες τις ότι η αστυνομία του 2099 το Public Eye (Δημόσιο μάτι) θα προστάτευε μόνο τους πολίτες που πληρώνουν συνδρομή επιβεβαιώνεται 87 χρόνια νωρίτερα.

Στην ενοικίαση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», περιλαμβάνονται ακόμα και τα οχήματα και οι μοτοσικλέτες ακόμα και τα ελικόπτερα της αστυνομίας!

Με αφορμή λοιπόν το συγκεκριμένο άρθρο, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην εξής ανακοίνωση:

-H αναφερόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση (8004/21/2/12 – ΦΕΚ 888 Β/21.03.2012) εκδόθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 22 του ν. 3938/2011, ο οποίος κυρώθηκε ομόφωνα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, και αφορά συγκεκριμένες περιπτώσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας προς τρίτους που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις που αφορούν στη δημόσια τάξη και ασφάλεια, με καταβολή ανταλλάγματος.

-Το αντάλλαγμα που θα καταβληθεί, εφόσον εγκριθεί συγκεκριμένο αίτημα, περιέρχεται στον Κρατικό Προϋπολογισμό ως δημόσιο έσοδο, με σκοπό την απόσβεση του κόστους χρήσης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και των υποδομών της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και στην αναβάθμισή τους, προκειμένου να μην επηρεάζεται το κύριο έργο και οι υπηρεσίες προς τους πολίτες.

-Οι υπηρεσίες αυτές, που είναι δυνατόν να προσφερθούν σε εξαιρετικές περιπτώσεις, εφόσον υπάρχει αντικειμενική υπηρεσιακή ευχέρεια - δυνατότητα και ύστερα από συγκεκριμένο τοπικά και χρονικά προσδιορισμένο αίτημα, σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου αλλά και σε τρίτους, αφορούν έργα, όπως, συνοδεία εκρηκτικών ή/και επικινδύνων υλών, ιδιωτικών αγαθών μεγάλης αξίας, καλλιτεχνικών έργων και χρηματαποστολών, συνοδευτικές υπηρεσίες ασφάλειας σε πρόσωπα και υπηρεσίες εκπαίδευσης σε ιδιώτες, διάθεση πόρων και εγκαταστάσεων σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές κλπ.

-Εδώ και χρόνια οι συγκεκριμένες υπηρεσίες προσφέρονταν δωρεάν χωρίς την οποιεσδήποτε καταβολή αποζημίωσης προς το Ελληνικό Δημόσιο με βάση την εμπειρία και την τεχνογνωσία των Αστυνομικών Αρχών. Με το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, όσοι αιτούνται αυτές οι υπηρεσίες θα υποχρεούνται να καταβάλλουν, ως αντίτιμο, το κόστος χρήσης των διατιθέμενων πόρων της Ελληνικής Αστυνομίας.

-Αντίστοιχες υπηρεσίες προσφέρονται σε αρκετά κράτη μέλη της ΕΕ με τους ίδιους όρους, προϋποθέσεις και διαδικασία έγκρισης και καταβολή ανταλλάγματος.

Φυσικά αυτή η ανακοίνωση δε καθυσηχάζει καθόλου τους πολίτες καθότι ήδη έχουν ελλιπή αστυνόμευση και γνωρίζουν ότι πάρα πολύ μεγάλος αριθμός αστυνομικών απασχολείται σε πολιτικά και άλλα πρόσωπα.

Με το δύσμοιρο πολίτη τι θα γίνει; Αυτός που πληρώνει δυσβάσταχτους φόρους πότε θα "νοικιάσει" τη προστασία του;
    
defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...