Κυριακή, 8 Απριλίου 2012

Ναρκωτικά από… μπαταρίες αυτοκινήτων παρασκευάζονται στην Αθήνα


Αθήνα,σίσα,ναρκωτικό,κόκα των φτωχών,ΚΕΘΕΑ,μπαταρίες αυτοκινήτων,υγρό,λόφος του
Σε αυτοσχέδια εργαστήρια που έχουν στηθεί μέσα σε λακκούβες στο λόφο του Στρέφη, παρασκευάζεται η «σίσα», γνωστή ως «κόκα των φτωχών», ένα νέο είδος ναρκωτικού, το οποίο εντοπίζεται μόνο στην Αθήνα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, στις λακκούβες τοποθετούνται στοιχεία από μπαταρίες των αυτοκινήτων και άλλα άγνωστα συστατικά –μη ανιχνεύσιμα ακόμη από τα εργαστήρια– τα οποία αφού υγροποιηθούν, πωλούνται προς 1 - 2 ευρώ η δόση.

Σύμφωνα με περιγραφές από τους ίδιους τους χρήστες του συγκεκριμένου ναρκωτικού, οι οποίοι απάντησαν σε πρόσφατη έρευνα του ΚΕΘΕΑ, «φεύγει το μυαλό, βρίζεις, ξεφεύγεις, έχεις μανία να χτυπήσεις και να κλέψεις... Δεν μπορείς να κοιμηθείς ούτε να φας και προκαλεί ακατάπαυστη ομιλία. ..Κόβει την όρεξη... Πέντε άτομα αυτοκτόνησαν».

Όπως αναφέρει η τελευταία ετήσια έκθεση του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά, «μέχρι τώρα, καμία νέα ουσία δεν είχε κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα. Όμως, το 2010 εντοπίστηκε στην Ελλάδα και μέχρι στιγμής σε καμία άλλη χώρα, η ουσία «σίσα» (εφεδρική ή κατ' άλλους μεθαμφεταμίνη, υδροχλωρικό οξύ, αιθανόλη και υγρό μπαταρίας αυτοκινήτου). Η ουσία φαίνεται να είναι αρκετά διαδεδομένη κι επειδή χρησιμοποιείται κυρίως σε ενέσιμη μορφή, ενοχοποιείται από αρκετούς επαγγελματίες του χώρου για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του ΗΙV το 2011».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...