Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Ξεκινούν οι τελωνειακοί έλεγχοι από τη Δανία για τον έλεγχο της διασυνοριακής εγκληματικότητας





ImageΞεκινά τους τους τελωνειακούς ελέγχους στα σύνορά της με τη Γερμανία και τη Σουηδία η Δανία την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός για φορολογικά θέματα, Πέτερ Κρίστενσεν, αφού το κοινοβούλιο έδωσε πρώτα το πράσινο φως. Από την Τρίτη η Δανία θα αναπτύξει αρχικά 30 τελωνειακούς για να διενεργούν ελέγχους σε μεθοριακά φυλάκια, είπε ο Κρίστενσεν.
«Η μεγάλη πλειοψηφία των ταξιδιωτών δεν θα προσέξουν τίποτε», δήλωσε, προσθέτοντας ότι δε θα υπάρξουν «κυκλοφοριακά προβλήματα ή άλλα εμπόδια» για τους ταξιδιώτες που μεταβαίνουν στη Δανία.
Οι θερινές διακοπές αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα σε πολλά γερμανικά ομόσπονδα κρατίδια του βορρά.
Η βουλή της Κοπεγχάγης ενέκρινε τις προτάσεις που έκανε η κυβέρνηση μειοψηφίας και ερμηνεύθηκαν ως χειρονομία προς το δεξιό Λαϊκό Κόμμα.

Νομοσχέδιο της αντιπολίτευσης που επεδίωκε να ανατρέψει την απόφαση για την επιβολή των συνοριακών ελέγχων καταψηφίστηκε με 55 ψήφους κατά έναντι 50 υπέρ. Η Κοπεγχάγη ισχυρίζεται ότι οι τελωνειακοί έλεγχοι έχουν στόχο να μειώσουν τη διασυνοριακή εγκληματικότητα κι επιμένει ότι δεν παραβιάζουν τη συμφωνία που διέπει το χώρο Σένγκεν.
Η Γερμανία επέκρινε την απόφασή της και η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε ότι ενδέχεται η επιβολή των νέων ελέγχων να αντιτίθεται στην ελεύθερη διακίνηση προσώπων που αποτελεί βασική προϋπόθεση της συνθήκης Σένγκεν.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...