Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Αν γίνει στάση πληρωμών, δεν θα μπορούμε να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις;


Επειδή οι άρχοντές μας, λειτουργούν, όχι για το λαό, αλλά για τους δανειστές μας, ας δούμε μερικά απλά νούμερα, από τον προϋπολογισμό του 2011 - απολογισμό του 2010. Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι θα γίνει αν προχωρήσουμε σε στάση πληρωμών ...των δανειστών, όχι των Ελλήνων φορολογουμένων. Εδώ είναι και το κρίσιμο ζήτημα: όταν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο, τότε σίγουρα θα υπάρξει "στάση πληρωμών". Το ζήτημα όμως είναι πληρωμών ποιών; Για μας στάση πληρωμών σημαίνει στάση πληρωμών των δανειστών (δεν έχουμε κύριοι, δεν παίρνετε). Για τα παπαγαλάκια που τρομοκρατούν τον κόσμο, στάση πληρωμών είναι στάση πληρωμών μισθών κι συντάξεων.

Το απλό ερώτημα είναι:
αν έχουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα, γιατί να πληρώνουμε πρώτα τους τοκογλύφους και να μην πληρώνουμε πρώτα τους Έλληνες εργαζόμενους και συνταξιούχους;
Δείτε μερικά απλά νούμερα που μιλάνε από μόνα τους:

Με απλά λόγια:

1) Τα φορολογικά έσοδα του κράτους είναι 53 δις και οι μισθοί-συντάξεις 22 δις. Το κράτος πληρώνει ανετότατα μισθούς και συντάξεις με το 40% μόνο των φορολογικών εσόδων.
Ό,τι και να γίνει λοιπόν, μισθούς και συντάξεις, θα έχει να πληρώνει το κράτος!

2) αν δεν είχαμε τους τόκους θα είχαμε πλεόνασμα.


3) Τα έσοδα του κράτους φτάνουν να πληρώσουν τα πάντα, εκτός από τόκους!



Οι προϋπολογισμοί του κράτους δημοσιεύονται στο Υπουργείο Οικονομικών, μπορείτε να τους μελετήσετε και να βγάλετε και εσείς τα συμπεράσματά σας.

 
 
από το taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...