Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Συνάντηση Γκρούεφσκι με Σόρος > Ο Σόρος υποσχέθηκε στον Σκοπιανό πρωθυπουργό ότι θα υποστηρίξει τα Σκόπια


Η πΓΔΜ ανέλαβε χθες την προεδρία της « Δεκαετίας Ένταξης των Ρομά 2005-2015» από την Τσεχία. Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε στην Πράγα με τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών. Η «Δεκαετία» είναι ένα πρόγραμμα της Παγκόσμιας Τράπεζας, το οποίο έχει αγκαλιάσει 12 χώρες και έχει ως στόχο την μέχρι το 2015, βελτίωση της ζωής της κοινότητας των Ρομά και την ένταξη τους στον κοινωνικό ιστό των χωρών που διαμένουν. Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων στο περιθώριο του 20ου συνεδρίου του διεθνούς αυτού διοικητικού οργάνου, στην Πράγα, συναντήθηκε με τον ιδρυτή και πρόεδρο των “ Ιδρυμάτων Ανοιχτής Κοινωνίας”, Τζορτζ Σόρος. Ο Γκρούεφσκι ενημέρωσε τον Σόρος για τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η κυβέρνησή του, στην κοινωνική ένταξη των Ρομά στη χώρα του. 
Ο Σόρος υποσχέθηκε στον Σκοπιανό πρωθυπουργό ότι θα υποστηρίξει την «Μακεδονία» για ευκολότερη πρόσβαση στα ευρωπαϊκά κονδύλια σε θέματα τα οποία αφορούν την κοινωνική ένταξη των Ρομά και γενικότερα στην υλοποίηση των δραστηριοτήτων της «Decade of Roma Inclusion». Στα πλαίσια αυτά, υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει στην οργάνωση μιας πρώτης συνάντησης στις Βρυξέλλες, που θα πραγματοποιηθεί στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και η οποία θα παρακολουθηθεί από τους Ευρωπαίους Επιτρόπους ώστε να δοθούν επαρκείς ευρωπαϊκοί οικονομικοί πόροι, στην σκοπιανή κυβέρνηση, για την υλοποίηση του προγράμματος του οργανισμού αυτού.
Οι δύο συνομιλητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η επικοινωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των «Ιδρυμάτων Ανοιχτής Κοινωνίας» του Σόρος, θα συνεχιστεί σε επιχειρησιακό επίπεδο για την επίτευξη των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων για την αποτελεσματικότερη παρέμβαση της προεδρίας των Σκοπίων στην Ένταξη των Ρομά.
 
Πηγές: Телма Телевизија, MIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...