Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Σενάρια οικονομικού σαμποτάζ της Ελλάδας με εμπλοκή ΔΝΤ-Ισραήλ





Οικονομική πίεση με παιχνίδι στα ελληνικά ομόλογα και πιέσεις από το ΔΝΤ, ασκούν το Ισραήλ και οι ΗΠΑ, υποστηρίζουν οι ακτιβιστές του "Στολίσκου της Ελευθερίας" που κατευθύνεται prος τη Γάζα, για να σαμποτάρει η Αθήνα την αποστολή της νηοπομπής που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Δύο ελληνικά σκάφη θα συμμετάσχουν στον στολίσκο με 40 Έλληνες. Πριν δύο ημέρες το Λιμενικό απαγόρευσε σε ένα πλοίο, το αμερικανικού νηολογίου «Audacity of Hope», που είχε καταπλεύσει σε ελληνικό λιμάνι να αποπλεύσει και να ενωθεί με τον υπόλοιπο στόλο, προβάλοντας δικαιολογίες του τύπου "Δεν είναι αξιόπλοο"
Οι διοργανωτές, εξέδωσαν ανακοινωθέν, ζητώντας από την ελληνική κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί απαγορεύθηκε στο νοικιασθέν πλοίο να αποπλεύσει από ελληνικό λιμένα.
Αναφέρουν ότι οι ελληνικές αρχές τους δήλωσαν πως απαγορεύουν τον απόπλου λόγω έλλειψης αξιοπιστίας της κατασκευής του και ότι χρειάζεται περαιτέρω έλεγχος από τα αρμόδια κλιμάκια του ΥΕΝ.
Το CNN μεταδίδει καταγγελίες επιβάτών του πλοίου, της Medea Benjamin και σε ανακοίνωση Τύπου των διοργανωτών αναφέρεται ότι "Το Ισραήλ είπε ανοιχτά πως πιέζει τις κυβερνήσεις να σταματήσουν τον στολίσκο και η Ελλάδα είναι κυβέρνηση – κλειδί στην υπόθεση, καθώς πολλά από τα πλοία σχεδιάζουν να φύγουν από αυτήν. Γνωρίζουμε -αναφέρουν οι διοργανωτές, οι οποίοι έχουν δικά τους ανεξάρτητα δίκτυα πληροφόρησης - ότι το ΔΝΤ ασκεί πίεση στην Ελλάδα για να την εξαναγκάσει να απαγορεύσει τον απόπλου του στολίσκου"!
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το ισραηλινό υπουργείο εξωτερικών απέρριψε χαρακτηρίζοντας ως «γελοίες» τις φήμες που ήθελαν το Ισραήλ και τις ΗΠΑ να ασκούν νομισματικής φύσης πιέσεις στη δοκιμαζόμενη οικονομικά Ελλάδα, προκειμένου να αποτρέψει τη συμμετοχή πλοίων στον στολίσκο για τη Γάζα
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού ΥΠΕΞ, Γιγκάλ Παλμόρ, ήταν σκληρός στον τρόπο που απάντησε για τις κατηγορίες εις βάρος του Ισραήλ. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε «Όσοι που αναφέρουν αυτά τα πράγματα, έχουν αποδείξεις; Όλη η δραστηριότητα έχει ως στόχο να δαιμονοποιήσει το Ισραήλ. Τι λένε, ότι χρησιμοποιήσαμε όλους τους Εβραίους τραπεζίτες στον κόσμο για να ακυρώσουν τα ομόλογα της Ελλάδας; Τι είδους φαντασιακός κόσμος είναι αυτός που ζουν;»
Η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post αναφέρει σε δημοσίευμα της 22ας Ιουνίου 2011, ότι Αμερικανοί πολίτες ταξίδεψαν στην Αθήνα για να λάβουν μέρος στον στολίσκο. 36 άτομα, 4 μέλη πλήρωμα και 9 δημοσιογράφοι θα ήταν οι επιβαίνοντες του «Audacity of Hope». Ως ημερομηνία αποχώρησής τους αναφερόταν η 25η Ιουνίου.
Είναι γεγονός ότι καταγράφεται από παντού προσπάθεια των ελληνικών αρχών να εμποδίσουν την πορεία των σκαφών στο Ισραήλ. Αυτά τα περί "επιθεωρήσεων των πλοίων που βρέθηκαν ακατάλληλα" είναι όντως απλές δικαιολογίες. 
Πάντως δε νομίζουμε ότι χρειάστηκε ιδιαίτερη πίεση από το Ισραήλ, δεδομένου ότι η στρατηγική συμμαχία που έχει συναφθεί μεταξύ Αθήνας και Τελ Αβίβ εμφανίζεται ως αρκετά ισχυρή και τόσο η νυν όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση έχουν επενδύσει αρκετό κεφάλαιο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας στη συμμαχία αυτή.
Κλιμάκιο των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα για να συντονίσει με τις ελληνικές υπηρεσίες τις προσπάθειες αποτροπής πρόσβασης στα ισραηλινά χωρικά ύδατα του στολίσκου.
Σε ότι αφορά τα περί "πιέσεων από το ΔΝΤ" δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται η επέμβαση του Ισραήλ και "Εβραίων τραπεζιτών". Το ΔΝΤ μπορεί και μόνο του να "στραγγαλίζει" την Ελλάδα...
Οι Ισραηλινοί είναι αποφασισμένοι και εφέτος να μην επιτρέψουν σε καμία περίπτωση να προσεγγίσει στη Γάζα ο στολίσκος και αντιπροτείνουν ένα ισραηλινό λιμάνι στο οποίο θα αποβιβάσουν το υλικό τους και αφού ελεγχθεί ότι δεν περιέχει όπλα και εκρηκτικά εν συνεχεία θα προωθηθεί στη Γάζα. Πέρσι είχαν σκοτωθεί 9 Τούρκοι ισλαμιστές όταν επιχείρησαν να αντιδράσουν στην κατάληψη του πλοίου τους από Ισραηλινους κομμάντο.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...