Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Μας "δουλεύουν": Τελικά, αισιοδοξία χρειαζόταν, όχι λεφτά!




Φοβερά πράγματα συμβαίνουν στην συζήτηση στη Βουλή του νόμου για το Μεσοπρόθεσμο: Εκεί που θα έβαζαν τους Έλληνες πολίτες να επιστρέψουν την ... επιστροφή φόρου ύψους 600 εκατ. ευρώ, το πρόβλημα λύθηκε ως εκ θαύματος και τα λεφτά βρέθηκαν, πώς; Μα αισιοδοξία και περικοπές δαπανών! Έτσι ακριβώς το είπε ο ΥΠΟΙΚ: "Με μία πιο αισιόδοξη αντιμετώπιση των εσόδων καλύφθηκε το μισό των 600 εκατ. ευρώ"!
Ναι, δεν είναι ανέκδοτο, το είπε ο κατά τεκμήριο σοβαρός Ε.Βενιζέλος πριν λίγο στη Βουλή και αν λένε τέτοια πράγματα οι σοβαροί της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, φανταστείτε τι γίνεται πιο μέσα σε κυβέρνηση, κόμμα και Κ.Ο.
Αν είναι λοιπόν να βρίσκουν 300 εκατ. από μια "αισιόδοξη αντιμετώπιση" των εσόδων να υποβάλουμε σε μία "ψυχολογική κούρα" την τρόϊκα για να βλέπουν τα πράγματα αισιόδοξα και να μην λιώνουν τους Έλληνες με απαιτήσεις για χρήματα που έτσι ή αλλιώς δεν πρόκειται να εισπράξουν ποτέ!
Αλλά επειδή η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή θα διατυπώσουμε ένα απλό ερώτημα: Τα χρειαζόμασταν τα 300 εκατ., ναι ή όχι; Φαίνεται πως δεν τα χρειαζόμασταν γιατί αν συνέβαινε αυτό δεν θα μας την χάριζε το "αισιόδοξο πνεύμα" της τρόϊκας.
Η δικαιολογία της "αισιόδοξης αντιμετώπισης" είναι επιεικώς έωλη. Άρα; Άρα πήγαν να φάνε τα λεφτά του κοσμάκη ενώ μπορούσαν να τα γλυτώσουν. Αυτή είναι η μία και μόνη αλήθεια. Και όχι μόνο τα 300 από τα 600 εκατ. ευρώ του συνόλου των χρημάτων που θα κερδίζαν από την επιστροφή των ... επιστροφών φόρου, αλλά και τα 600 εκατ. ευρώ, καθώς τα άλλα 300 εκατ. βρέθηκαν από ... περικοπές δαπάνων.
Δηλαδή ενώ υπήρχαν λύσεις για γτο σύνολο του ποσού, πήγαν να φορτώσουν στους Έλληνες φορολογούμενους 600 εκατ. ευρώ επιπλέον!
Όλα αυτά ομολογήθηκενα και δηλώθηκαν στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, που ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με την κρίσιμη ψηφοφορία.

Στην αρχή της συζήτησης ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε στο Σώμα τα παραπάνω, ότι "καλύφθηκε το «κενό» των 600 εκατ. ευρώ που άφησε η απόσυρση της διάταξης για την επιστροφή φόρου λόγω αποδείξεων κατά το ήμισυ (300 εκατ. ευρώ) από μία πιο αισιόδοξη αντιμετώπιση των εσόδων (σ.σ.: !!!), χωρίς νέα μέτρα και κατά το άλλο ήμισυ από περικοπές δαπανών".
Με την απόφαση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης, ανέφερε ο κ Βενιζέλος, έχει επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα.
Απίστευτα πράγματα...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...