Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Πακιστάν προς ΗΠΑ: «Σταματήστε αμέσως τις επιχειρήσεις με τα UAV»


ImageΑντιδρά το Πακιστάν στις αμερικανικές επιθέσεις με UAV στο έδαφός του. Έτσι το πακιστανικό κοινοβούλιο απαίτησε την παύση των αμερικανικών βομβαρδισμών ενώ παράλληλα ζήτησε από ανεξάρτητη επιτροπή την διεξαγωγή έρευνας για την αμερικανική επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του επικεφαλής της al-Qaeda Osama Bin Laden.
Το μήνυμα αυτό προς τις ΗΠΑ ήρθε ύστερα από συνεδρίαση που κράτησε τουλάχιστον 10 ώρες κατά την οποία ο πρωθυπουργός της χώρας εξέτασε από κοινού με τα μέλη του κοινοβουλίου την κατάσταση έτσι όπως αυτή έχει εξελιχθεί μετά την αμερικανική επιχείρηση στην πόλη Abbottabad.
Στη διάρκειά της ο επικεφαλής των πακιστανικών μυστικών υπηρεσιών Ahmad Shuja Pasha ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και ο υπαρχηγός της Αεροπορίας ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για την αμερικανική επιχείρήση. Με βάση κοινή ανακοίνωση από την ολομέλεια του κοινοβουλίου που εκδόθηκε αργότερα οι επιχειρήσεις των αμερικανικών UAV χαρακτηρίστηκαν ως «απαράδεχτες».
«Τέτοιες επιθέσεις από αμερικανικά UAV πρέπει να σταματήσουν αμέσως, σε αντίθετη περίπτωση η πακιστανική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να να πάρει μέτρα, όπως την αναστολή όλων των διευκολύνσεων που παρέχει το Πακιστάν ως ενδιάμεσος σταθμός ανεφοδιασμού στα στρατεύματα του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Πάντως στην ανακοίνωσή του το κοινοβούλιο της χώρας απέφυγε να απευθύνει προειδοποίηση για ενδεχόμενα στρατιωτικά μέτρα σε περίπτωση που οι ΗΠΑ δεν συμμορφωθούν με την πακιστανική οδηγία.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...