Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Και στην κυβέρνηση άρχισαν να μιλάνε για εκλογές - Δηλώσεις Λοβέρδου


Δραματικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό με τον πλέον συμπαθή και "μπαρουτοκαπνισμένο" από τους ειλικρινείς αγώνες του υπέρ της τήρησης των όρων του Μνημονίου, υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδος να ζητεί από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου "Να ξεκαθαρίσει την πολιτική της κυβέρνησης που παρουσιάζει νεφελώματα και αντιφάσεις, και να θέτει θέμα παραίτησης. «Εγώ σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές δεν έχω θέση. Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση του πρωθυπουργού». Οι δηλώσεις του λειτούργησαν "απελευθερωτικά" σε πολλούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ζητούν πλέον μετ'επιτάσεως εκλογές! Αλλά οι εκλογές το μόνο που μπορούν να δώσουν πλέον είναι δικομματικές ή πολυκομματικές κυβερνήσεις. Αυτό είναι σαφές από όλες τις δημοσκοπήσεις όπως και από αυτή της GPO που θα παρουσιάσει το βράδυ το MEGA
Ο υπουργός άνοιξε θέμα μνημονίου ζητώντας να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα από αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν αρνηθεί η αντιπολίτευση, η χώρα πάει σε εκλογές. Ας σημειωθεί ότι με αυτή την πρόταση συντάσσονται κι άλλα μέλη της κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης.
Ο Α.Λοβέρδος ζήτησε από τους συναδέλφους του υπουργούς να συνυπογράφουν όλοι την επικαιροποίηση των σκληρών μέτρων και των περικοπών ώστε να έχουν όλοι το ίδιο μέρος ευθύνης και να μην μπορούν να διαφοροποιηθούν. Ζητάει δηλαδή να μην είναι μόνον ο Γ. Παπακωνσταντίνου αυτός που υπογράφει τις συμφωνίες με την τρόικα αλλά ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο. Mόνο που ξέχασε ότι τάσεις πολιτικής αυτοκτονίας δεν έχει κανένας!
Όλα τα παραπάνω που ο υπουργός διάβαζε από γραπτό κείμενο, άρα τα είχε προετοιμάσει, δημιούργησαν αμηχανία στο Mέγαρο Μαξίμου. Κάποιοι έσπευσαν να μιλήσουν να κλίμα "ηρωικής" εξόδου που προσπαθεί να στήσει ο υπουργός Υγείας, ενώ κάποιοι άλλοι ότι η κίνησή του ήταν προσυνεννοημένη με το Μαξίμου που επιθυμεί να θέσει θέμα σεβασμού των αποφάσεων της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα...
Σε κάθε περίπτωση πάντως με τις δηλώσεις του καθιστά...κραυγαλέο το ενδοκυβερνητικό αλλά και το ενδοκομματικό πρόβλημα που υπάρχει.
Ταυτόχρονα για πρώτη φορά ένα κορυφαίο στελεχος θέτει ανοιχτά τον πρωθυπουργό προ των ευθυνών του και του ζητά να αναλάβει δράση.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ανώνυμα διαρρέουν την άποψη πως ''οι εκλογές πρέπει να γίνουν διότι οι εξελίξεις μας ξεπερνάνε, γιατί όσα σκληρά μέτρα έρχονται για να τα συμφωνήσουμε,υπερβαίνουν όσα αντέχει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Γιατί έκανε αυτές τις δηλώσεις ο Α.Λοβέρδος; Γιατί ξέρει το περιεχόμενο των μέτρων που έρχονται, όπως ξέρει και τι αντιδράσεις θα προκληθούν...
«Δεν τίθεται κανένα θέμα αποχώρησης του Ανδρέα Λοβέρδου» από την κυβέρνηση, δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς να σχολιάσει τις επιφυλάξεις του υπουργού Υγείας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, θέτοντας παράλληλα τον εαυτό του στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Ο Γ. Πεταλωτής διάψευση, λοιπόν, την αποχώρηση του υπουργού Υγείας.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...