Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Το Ισραήλ προσπαθεί να ακυρώσει το πρόγραμμα κατασκευής του τουρκικού δορυφόρου Göktürk


ImageΤο Ισραήλ εντείνει τις προσπάθειες του για την παρακώλυση της εξέλιξης του προγράμματος κατασκευής του πρώτου τουρκικού κατασκοπευτικού δορυφόρου Göktürk. Ο λόγος για αυτή την αντίδραση στο τουρκικό πρόγραμμα είναι οι δυνατότητες που θα αποκτήσει η Τουρκία με τον Göktürk η οποία θα μπορεί να ξεκάθαρές φωτογραφίες από ολόκληρη την Μέση Ανατολή συμπεριλαμβανομένων των εδαφών του Ισραήλ.
Ήδη η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει πιέσει την Γαλλία, εταιρείες της οποίας συνεργάζονται με την ιταλική εταιρεία Telespazio ώστε το πρόγραμμα να σταματήσει. Επιπλέον ισραηλινοί αξιωματούχοι προσπαθούν μέσω πιέσεων και επαφών με την Τουρκία να επηρεάσουν την εξέλιξη του προγράμματος.
Ο φόβος του Ισραήλ είναι ότι η Τουρκία μόλις αποκτήσει το δορυφόρο θα μπορεί να λάβει φωτογραφίες των εδαφών του, τις οποίες θα μπορούσε να τις πωλήσει σε άλλες χώρες. Παρα τις προσπάθειες όμως των Ισραηλινών, Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι η Τουρκία θα αξιοποιήσει τις φωτογραφίες που θα λαμβάνει από το δορυφόρο της όπως αυτή αποφασίζει. Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων του τουρκικού ΥΠΕΘΑ η θέση της Τουρκίας είναι ξεκάθαρη.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Cihan οι Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι « όλα αυτά τα χρόνια το Ισραήλ μπορούσε να λαμβάνει φωτογραφίες των δικών μας εδαφών σύντομα θα διαθέτουμε κατασκοπευτικό δορυφόρο, αν αυτοί μπορούσαν να επιτηρούν τα δικά μας εδάφη γιατί να μην μπορούμε και εμείς να κάνουμε το ίδιο και για τα δικά τους».


Τμήμα ειδήσεων  defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...