Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Νέα αναβολή στη κατασκευή του Nabucco!


ImageΠρος ματαίωση οδεύει το έργο του αγωγού φυσικού αερίου Nabucco: Αναβάλλεται εκ νέου η έναρξη της κατασκευής του και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ξεκινήσει. Ο λόγος απλός: Δεν υπάρχουν επαρκείς ποσότητες φυσικού αερίου για να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητά του.  Οπως ανακοίνωσε ο διαχειριστικός διευθυντής του έργου, Ράινχαρντ Μίτσεκ, ο αγωγός που προορίζεται να τροφοδοτήσει την ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά με φυσικό αέριο από την περιοχή της Κασπίας και τη Μέση Ανατολή, παρακάμπτοντας τη Ρωσία, θα αρχίσει να κατασκευάζεται από το 2013 και θα μεταφέρει αέριο από το 2017.
Το κονσόρτσιουμ του αγωγού (η γερμανική RWE AG, η αυστριακή OMV AG, η ουγγρική MOL Nyrt., η ρουμανική Transgaz SA, η βουλγαρική Bulgargaz EAD και η τουρκική Botas) υποχρεώθηκε να λάβει υπόψη τις νέες εκτιμήσεις όσον αφορά στην προμήθεια ποσοτήτων φυσικού αερίου, εξήγησε ο Μίτσεκ.
Απέρριψε, παράλληλα, ως «εικασίες» δημοσιεύματα του Τύπου για αύξηση του κόστους κατασκευής έως και στα 15 δισ. ευρώ. Επισήμως, η κοινοπραξία τοποθετεί το κόστος κατασκευής στα 7,9 δισ. ευρώ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:


  1. Ο Ενεργειακός Πόλεμος ΗΠΑ και Ρωσίας και ο Ρόλος των Ισραηλινών
    https://www.academia.edu/7897045/_

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...