Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΝΕΑ ΊΜΙΑ ΣΤΗΝΟΥΝ οι ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

Νέα Ίμια στήνουν μεθοδικά οι Τούρκοι με την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα στο Καστελόριζο, υπό την απαράδεκτη και επικίνδυνη ανοχή τns ελληνικής κυβέρνησης και συγκεκριμένα του Γ. Παπανδρέου και του εκλεκτού του υπουργού Εξωτερικών Δημ. Δρούτσα!

Η τουρκική στρατηγική, επαναλαμβάνουμε μεθοδικά αλλά αποφασιστικά, «ξεδιπλώνεται» με τη σαφέστατη άρνηση να δεχτεί η Τουρκία ότι το Καστελλόριζο έχει, σύμφωνα με το....
διεθνές δίκαιο, και υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Μάλιστα αυτήν τη στρατηγική ο τούρκος ΥΠΕΞ Νταβούτογλου είχε το θράσος να την υπογραμμίσει κατά την πρόσφατη επίσκεψή ίου στην Ελλάδα, ενώπιον του έλληνα συναδέλφου του Δρούτσα ο οποίος τον αντιμετώπισε από αμήχανα έως και απαράδεκτα.

Προφανώς ο κ. Δρούτσας έχει την άποψη ότι η τούρκικη επιθετικότητα και αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας αντιμετωπίζε­ται με… δενδροφύτευση στο Κα­στελλόριζο!

Όχι πως είναι κακή η δεντροφύτευση το αντίθετο, αλλά υπάρχουν κι άλλες κινήσεις τις οποίες ο ΥΠΕΞ αποφεύγει, αποθρασύνοντας έτσι την τούρκικη επιθετικότητα, προφανώς και επειδή ο πρωθυπουργός του, ο Γ. Παπανδρέ­ου, του απαγορεύει να πράξει τα δέοντα….

Είναι δε χαρακτηριστικό τns στρατηγικής του κατευνασμού που ακλουθούν πιστά Παπανδρέου και Δρούτσας, μιας στρατηγικά επικίνδυνα και απαράδεκτης, και το γεγονός ότι:

Αρνούνται να ανακηρύξουν την ελληνική ΑΟΖ και το αρνούνται ακριβώς για να μη… δυσαρεστήσουν την Τουρκία και μάλιστα πρόσφατα ο Γ. Παπανδρέου το ξεκαθάρισε και στον κύπριο Πρόεδρο Δημ. Χριστόφια, ότι δεν προτίθεται στο ορατό μέλλον να το πράξει!

Μια επιλογή, επισημαίνουμε, επικίνδυνη, αφού αποθρασύνει την Τουρκία η οποία θέλει να «νομιμοποιήσει» τις βλέψεις της ποντάροντας ακριβώς και στην ΑΤΟΛΜΙΑ της ελληνικής κυβέρνησης να προβεί στην ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ, αφού αν έκανε αυτό που δικαιούται, αυτόματα θα αναγνώριζε, και την ΑΟΖ του Καστελλόριζου και θα την οριοθετούσε…

Έτσι, τονίζουμε, ευνοούνται τα τετελεσμένα που η Τουρκία θέλει να επιβάλει απειλώντας εμμέσως και με νέο casus belli, έπειτα απ’ αυτό με το οποίο απειλεί αν η Ελλάδα, επίσης ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματά της, επεκτείνει τα χωρικά ms ύδατα στα 12μίλια.

Με αυτόν τον τρόπο, αντικειμενικά διευκολύνεται η Τουρκία, που βάζει νέες φωτιές στο Αιγαίο, ενώ η «κοσμοπολίτικη» πολιτική του Παπανδρέου και του Δρούτσα αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πολιτική-φιάσκο, πολιτική επικίνδυνη για τα εθνικά θέματα και τα εθνικά δίκαια!

Αντί να ανοίξει τα μάτια της η κυβέρνηση και να διακηρύξει αποφασιστικά ότι δεν θα ανεχτεί πλέον γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, δεν θα ανεχτεί νέα Ίμια, με την πολιτική τns ανοίγει την όρεξη τns Τουρκίας και οδηγεί σε εθνικά επικίνδυνες επιλογές!

Στρατηγική… Ιμίων!

Το μόνο που απομένει είναι να… ευχαριστήσει ο Γιώργος και την κυβέρνηση των ΗΠΑ, για να ταυτοποιηθεί εντελώς η πολιτική του με του Σημίτη αμέσως μετά την κρίση των

Ιμίων στρατηγική κατευνασμού και απεμπόλησης κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι ίδια και απαράλλαχτη. Και, τονίζουμε, επικίνδυνη !

Και η παραπάνω εκτίμηση εδράζεται και στον απαράδεκτο τρόπο που αντέδρασε, μάλλον… που δεν αντέδρασε, η κυβέρνηση Παπανδρέου – Δρούτσα στην πρόσφατη πειρατεία που έκανε η τουρκική κυβέρνηση (διότι περί πειρατείας επρόκειτο) στην περιοχή του Κα­στελλόριζου, προκειμένου ακριβά» να κάνει ας διεκδικήσεις της ντε φάκτο αποδεκτές!

Συγκεκριμένα, στις 12 Μαρτίου το ιταλικό ερευνητικό σκάφος «ΕΧPLORA», που εκτελούσε έρευνες για λογαριασμό ιταλικών και ισραηλιτικών συμφερόντων ανοιχτά της Κάσου, παρενοχλήθηκε από τουρκικό πολεμικό, αν και σαφώς βρισκόταν σε ελληνική περιοχή και είχε λάβει σχετική άδεια απ’ τις ελληνικές αρχές.

Μάλιστα η Τουρκία εξέδωσε παράνομα ναυτική αγγελία (NAVTEX) μετά την αντίστοιχη ελληνική. Και ανάγκασε το ιταλικό ερευνητικό σκάφος να ζητήσει την άδεια και των τουρκικών αρχών, πράγμα που έκανε!

Η κυβέρνηση κατ’ αρχάς προσπάθησε να αποσιωπήσει αυτό το απαράδεκτο και επικίνδυνο γεγονός, που στην ουσία σηματοδοτούσε μια πρόκληση αντίστοιχη αυτής των Ιμίων!

Όταν δεν το κατέφερε, απέκρυψε σκόπιμα, σκοπιμότητα, ότι το ιταλικό ερευνητικό σκάφος ζήτησε τελικά την άδεια και των τουρκικών αρχών!

Κοιμόντουσαν στο ΥΠΕΞ επί 16 ημέρες!

Ύστερα από νέες αποκαλύψεις και μάλιστα προερχόμενες από τον υπουργό Άμυνας Β. Βενιζέλο, το ΥΠΕΞ διά στόματος τns αναπληρωτού Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου παραδέχτηκε πως η ενέργεια του ιταλικού σκάφους έγινε γνωστή στο ελληνικό ΥΠΕΞ στις 28 Μαρτίου, δηλαδή μετά 16 ημέρες!

Και παρ’ όλα αυτά ο υπουργός Δρούτσας παραμένει ακόμα στη θέση του! Ναι, παραμένει στη θέση του, ενώ αν διέθετε και ίχνος έστω πολιτικής ευθιξίας θα έπρεπε πάραυτα να πάει σπίτι του !

Προφανώς τόσο ο Παπανδρέου όσο και ο Δρούτσας ποντάρουν στη σκόπιμη και αντεθνική αποσιώπηση του όλου θέματος απ’ τη μεγάλη πλειοψηφία των διαπλεκόμενων ΜΜΕ!

Μόνο που εκτός απ’ τα ΜΜΕ τns παραπληροφόρησης, υπάρχει κι ο ελληνικός λαός, που θα αποδώσει τα του Καίσαρος…

Γεγονός είναι ότι αυτή η στρατηγική του κατευνασμού μάλλον φέρνει πιο κοντά μια ενδεχόμενη κρίση, παρά την αποτρέπει. Και αυτό το λέει και η εμπειρία των Ιμίων.

Γεγονός είναι ακόμα ότι η ευθύνη του τραγικού πολιτικά υπουργού Εξωτερικών είναι πρωτίστως ευθύνη του πρωθυπουργού.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος Mix. Ιγνατίου, με άρθρο του στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», στις 27 Μάρτη, υπογραμμίζει ότι:

- Πρέπει να είμαστε σαφείς και απόλυτοι: Και να ήθελε ο κ. Δρού­τσας να οριστεί η ελληνική ΑΟΖ, ο κ. Παπανδρέου δεν θα το επέτρεπε!

Εμείς θα επαναλάβουμε ότι όσο ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών, η κυβέρνηση, προκλητικά και επικίνδυνα αρνούνται να ανακηρύξουν την ελληνική ΑΟΖ. τόσο θα κινδυνεύουμε να πάμε σε νέο επεισόδιο τύπου Ιμίων.

Η συνέχιση αυτής της πολιτικής είναι εθνικά απαράδεκτη!

http://nationalpride.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...