Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Οργή κατά της Άγκυρας


Γυαλιά – καρφιά τα έκαναν οι Λίβυοι αντικαθεστωτικοί στο τουρκικό προξενείο της Βεγγάζης, ενώ έδιωξαν από το λιμάνι και τουρκικό πλοίο.

Όλο και πιο συχνά οι αντικανταφικοί εκδηλώνουν τον τελευταίο καιρό την οργή τους κατά της Τουρκίας, με αιχμή του δόρατος την αμφιλεγόμενη στάση του Ταγίπ Ερντογάν.

Οι εξεγερμένοι δεν ξεχνούν την στενή σχέση Καντάφι – Ερντογάν (ο τελευταίος μόλις τον περασμένο Νοέμβριο έλαβε από τα χέρια του δικτάτορα το… Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), ενώ έχουν ενοχληθεί και από τα ήξεις αφήξεις της τελευταίας περιόδου, καθώς ο Τούρκος πρωθυπουργός πότε διακηρύσσει την ανάγκη να τερματιστεί η βία του καθεστώτος και να προστατευτούν οι άμαχοι και πότε δηλώνει πως δεν πρέπει η Δύση να εξοπλίσει τους αντάρτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου NTV, μέλη του αντικαθεστωτικού Συμβουλίου της Λιβύης, πραγματοποίησαν επίθεση (με ξύλα, ρόπαλα, όπλα, μαχαίρια και… κλωτσιές) στο κτίριο του τουρκικού προξενείου της Βεγγάζης, ξηλώνοντας την πινακίδα του και απαιτώντας άμεση απομάκρυνση του προσωπικού του.

Δεν είχε καλύτερη τύχη και ένα πλοίο της Ερυθράς Ημισελήνου (του τουρκικού Ερυθρού Σταυρού), που ετράπη σε άτακτη φυγή από το λιμάνι της Βεγγάζης, όταν δέχθηκε τις φραστικές επιθέσεις των διαμαρτυρομένων, που φώναζαν συνθήματα κατά της Τουρκίας και του Ερντογάν.


www.elzoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...