Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Πάγκαλος: Ήξερα για τις μίζες αλλά δεν είχα στοιχεία (Τι λες ρε μεγάλε; Αμετανόητος ακόμη και σήμερα ο "μαζί τα φάγαμε".. Μήπως άλλα εννοούσε άλλα καταλάβαμε;)


Αρνούμενος να σχολιάσει τον πρώην υπουργό Άμυνας λόγω της θέσης του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος αρκέστηκε να αναφέρει πως δεν ήταν ποτέ οπαδός ή συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου. 
Επισήμανε ότι είχαν μια κοινή πορεία με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και παραδέχτηκε ότι έχει και ο ίδιος την ευθύνη που του αναλογεί.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι η παραδοχή του πως είχε γνώση για τις μίζες, αλλά, όπως ανέφερε, δεν μπορούσε να τοποθετηθεί δημόσια γιατί δεν είχε στοιχεία.

"Αυτό το ξέρουμε και στη γειτονιά μας. Ξέρουμε ότι ο τάδε κάνει κάτι. Μπορείς να το πεις αυτό χωρίς στοιχεία;" διερωτήθηκε. "Όλοι το βλέπαμε και το συζητάγαμε" παραδέχτηκε για τη στάση του πολιτικού κόσμου απέναντι στις εμφανείς ενδείξεις πλουτισμού του Άκη Τσοχατζόπουλου, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι που "έχουν βάλει το χέρι στο μέλι"

Αναφερόμενος στην απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τους TOR-M1 μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι ήταν απόλυτα απαραίτητο να γίνει αυτό το πρόγραμμα εκείνη την εποχή, καθώς υπήρχε πολύ μεγάλη τουρκική επιθετικότητα, με την Αγκυρα να απειλεί με στρατιωτική επιχείρηση στην Κύπρο, η οποία εκείνη την εποχή δεν ήταν στην ΕΕ.

Οι υπουργοί που συμμετείχαν στο ΚΥΣΕΑ, εκτός του υπουργού Άμυνας, όπως σημείωσε, δεν ήταν σε θέση να διατυπώσουν άλλη εισήγηση. "Πώς να διατυπώσεις άλλη εισήγηση; Με βάση ποια στοιχεία;", διερωτήθηκε.

Υπενθύμισε πάντως ότι έγιναν δύο εξεταστικές οι οποίες δεν κατέληξαν διότι δεν υπήρχαν αποδείξεις, ωστόσο συνέλεξαν μια σειρά από στοιχεία πάνω στα οποία στηρίχθηκαν οι εισαγγελείς.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ανέφερε ότι "στις δημοκρατίες δεν υπάρχει ανεύθυνος πολίτης", υποστηρίζοντας ότι δικαιώνεται απόλυτα όταν είπε το "μαζί τα φάγαμε".

"Εγώ μίλησα για ρουσφέτια, φοροδιαφυγή και για πολλά άλλα που αποκαλύπτονται μέρα με τη μέρα", τόνισε και εξέφρασε τη φόβο του για πολιτική αλλά και πολιτιστική ρευστότητα που μπορεί να οδηγήσει η στάση που, όπως είπε, θέλει να εκδικηθεί.

Έκανε επίσης γνωστό ότι πρόκειται σύντομα να εκδώσει ένα βιβλίο στο οποίο θα αναλύει την έννοια της συνευθύνης.

Όσον αφορά τις προσεχείς εκλογές εκτίμησε ότι η νέα Βουλή δεν πρόκειται να κρατήσει πάνω από δύο χρόνια, σημειώνοντας ότι το κόμμα του Φώτη Κουβέλη θα μπορούσε να είναι η μόνη τρίτη δύναμη συνεργασίας.

Για την απόφασή του, τέλος, να αποσυρθεί ανέφερε ότι εάν έβαζε υποψηφιότητα, θα έπρεπε να ήταν στη μία Βουλή για τέσσερα ακόμη χρόνια. "Είμαι ήδη 74 ετών και σε τέσσερα χρόνια θα είμαι 78.... Πρέπει κάποια στιγμή να αποσυρθώ", σημείωσε.


από news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...