Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

“Η υπόθεση έχει προκαλέσει πάταγο στην Ελλάδα. Επιταχύνει την ήττα των δύο μεγάλων κομμάτων..”


Η υπόθεση Τσοχατζόπουλου και η διαμάχη μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών στην Ελλάδα είναι τα κύρια θέματα της σημερινής επισκόπησης τύπου.
 
Το άρθρο της Süddeutsche Zeitung, αναφέρεται στον Άκη Τσοχατζόπουλο και ξεκινώντας από το ότι ότι ο πρώην Υπουργός και συνιδρυτής του ΠΑΣΟΚ προφυλακίστηκε διότι φέρεται να είναι αναμεμειγμένος σε υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος. Σημειώνει ότι φέρεται να δημιούργησε μία τεράστια περιουσία, η οποία προήλθε από εγκλήματα που σχετίζονται με υποθέσεις διαφθοράς. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος φέρεται να εισέπραξε τεράστια ποσά, σύμφωνα με το άρθρο, τα οποία προέρχονταν από την αγορά ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων και γερμανικών υποβρυχίων. Και η εφημερίδα επισημαίνει: «Η υπόθεση έχει προκαλέσει πάταγο στην Ελλάδα. Επιταχύνει την ήττα των δύο μεγάλων κομμάτων, τα οποία ευθύνονται για το νεποτισμό και τη διαφθορά. Και θα μπορούσε να κάνει ακόμα πιο μεγάλη την καταστροφή για το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές της 6ης Μαΐου. Η σύλληψή του φαίνεται να σχετίζεται με τις εκλογές. Τουλάχιστον έτσι το βλέπει ο ίδιος ο Τσοχατζόπουλος. Θεωρεί τον εαυτό του ως θύμα των εκλογών και ως δώρο για τα δύο μεγάλα κόμματα».

Και λίγο παρακάτω η εφημερίδα σημειώνει: «Το κοινοβούλιο και η δικαιοσύνη στην Ελλάδα βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά. Το ότι η υπόθεση έφθασε τόσο μακριά οφείλεται σε κάποιες γυναίκες εισαγγελείς, οι οποίες ξεσκέπαζαν την μία μετά την άλλη τις υποθέσεις διαφοράς. Πρώτα τη Siemens, μετά την ΜΑΝ και έπειτα την Ferrostaal, πρώην θυγατρική της ΜΑΝ, στο Έσσεν.» Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...