Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Σε νέα εξεγερμένη πόλη εισέβαλε ο συριακός Στρατός





ImageΟ συριακός Στρατός εισέβαλε πριν τέσσερις ώρες με άρματα μάχης Τ-55 και τροχοφόρα ΤΟΜΑ BTR-80 και BRDM-2 στην πόλη Σαρακέμπ της επαρχίας Ιντλέμπ για να καταπνίξει εξέγερση κατά του καθεστώτος της Δαμασκού. Μέσα στην πόλη ακούγονται σποραδικοί πυροβολισμοί.
"Τανκς, τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και λεωφορεία της αστυνομίας εισήλθαν στην πόλη Σαρακέμπ... Σφοδρά πυρά ακούσθηκαν στη συνέχεια από την πόλη όπου πραγματοποιούνται καθημερινά διαδηλώσεις μετά τη βραδυνή προσευχή με αίτημα την πτώση του καθεστώτος" του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Νοτιότερα, δεκάδες τανκς εισέβαλαν στην πόλη Κουσέιρ στην επαρχία Χομς, σύμφωνα με ακτιβιστή. "Οι κάτοικοι έχουν διαφύγει στους γύρω αγρούς και οι επικοινωνίες με την πόλη έχουν διακοπεί", είπε.
Ο Στρατός αποσύρθηκε χθες από την πόλη Χάμα έπειτα από μεγάλης κλίμακας επιχείρηση καταστολής της εξέγερσης, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν περί τους εκατό άνθρωποι και άλλοι τόσοι συνελήφθησαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Το καθεστώς της Δαμασκού συνεχίζει την καταστολή της εξέγερσης με εκκαθαριστικές επιχειρήσεις και σε άλλες περιοχές, καθώς ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Ασαντ δήλωσε αποφασισμένος να καταπνίξει την εξέγερση παρά τις διεθνείς αντιδράσεις.




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...