Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ελληνοϊσραηλινή αμυντική συνεργασία υπογράφεται τον Σεπτέμβριο





ImageΟ υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης θα βρεθεί στο Ισραήλ, στις 4 & 5 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να υπογράψει και επισήμως την ελληνοϊσραηλινή αμυντική συνεργασία.
Ο κ. Μπεγλίτης σχεδίαζε αρχικά, όταν ήταν ακόμα αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, να μεταβεί στο Ισραήλ εντός του Ιουλίου.
Όμως η εμπλοκή με τον δεύτερο στολίσκο προς τη Λωρίδα της Γάζας και η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας οδήγησαν στην αναβολή της επίσκεψης.
Ο κ. Μπεγλίτης θα συνυπογράψει με τον Ισραηλινό ομόλογό του Εχούντ Μπάρακ δύο μνημόνια συνεργασίας, ενώ αναμένεται να προχωρήσει και η προμήθεια του συστήματος SPICE 1000/2000 που ενισχύει την ακρίβεια των βομβών και πυραύλων των ελληνικών αεροσκαφών F-16 και F-4.
Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών, ο Έλληνας ΥΠΕΘΑ θα έχει συνάντηση και με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου, με τον οποίο θα έχει πολιτικές συνομιλίες για τις ευρύτερες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την «αραβική άνοιξη».
Οι Ισραηλινοί έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για ευρύτερη συνεργασία με την Αθήνα, σε τομείς όπως η προμήθεια οπλικών συστημάτων αλλά και η είσοδός τους στις αμυντικές βιομηχανίες (κυρίως στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα), στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων της ελληνικής πλευράς.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...