Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Διάσημος παραγωγός ταινιών του Χόλυγουντ και κατάσκοπος του Ισραήλ


Αίσθηση έχει προκαλέσει στους κύκλους του Χόλυγουντ η αποκάλυψη ότι ο γνωστός παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών Arnon Milchan υπήρξε πράκτορας της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών Lakam, η οποία διαλύθηκε το 1986 μετά τη σύλληψη του Αμερικανοεβραίου Jonathan Pollard για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ. Αποστολή της Lakam, η οποία εν συνεχεία απορροφήθηκε από τη Mossad, ήταν η συλλογή επιστημονικών και τεχνολογικών πληροφοριών, κυρίως για τις ανάγκες ανάπτυξης της ισραηλινής πολεμικής βιομηχανίας.


Σύμφωνα με το βιβλίο Confidential: The Life of Secret Agent Turned Hollywood Tycoon Arnon Milchan που εκδόθηκε πρόσφατα, ο 66χρονος Milchan είχε αναλάβει την επίβλεψη εταιρειών -βιτρίνα και τραπεζικών λογαριασμών μέσω των οποίων χρηματοδοτούσε ισραηλινές μυστικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

Όπως ισχυρίζονται οι συγγραφείς του βιβλίου, μετά τον πόλεμο του Yom Kippur, ο εβραϊκής καταγωγής Milchan κάλυπτε από τα κέρδη των επιτυχημένων ταινιών του τις “ειδικές ανάγκες” των ισραηλινών αποστολών, περιλαμβανόμενης της λαθραίας μεταφοράς κρίσιμων υποσυστημάτων για τη διατήρηση και την ανάπτυξη του ισραηλινού πυρηνικού προγράμματος.

O Arnon Milchan, στενός φίλος του Ισραηλινού προέδρου Shimon Peres, κατατάσσεται στη 268η θέση στη λίστα των πλουσιοτέρων ανθρώπων του Forbes με τη προσωπική του περιουσία να ανέρχεται σε $4 δισ. Στις κινηματογρατικές του παραγωγές περιλαμβάνονται αρκετές επιτυχημένες ταινίες όπως Once Upon a Time in America, Pretty Woman, L.A. Confidential, Fight Club και Mr. and Mrs. Smith.

 



strategyreport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...