Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Νέα επικίνδυνη ένταση στην κορεατική χερσόνησο



Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πυρά πυροβολικού στα ανοικτά ενός νοτιοκορεατικού νησιού κατά τη διάρκεια ναυτικής άσκησης, ανακοίνωσε στη Σεούλ κυβερνητικός αξιωματούχος και μετέδωσαν τα νοτιοκρεατικά μέσα ενημέρωσης.
Εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Άμυνας είπε ότι οβίδες ερρίφθησαν ανοικτά του νησιού Γιονγκπιόνγκ, κοντά στα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, στην Κίτρινη Θάλασσα, αλλά δεν είναι σαφές αν ρίφθηκαν εντός των νοτιοκορεατικών χωρικών υδάτων.

Το νοτιοκορεατικό Ναυτικό απάντησε με πυρά πυροβολικού, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.
Το υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές του Τύπου που δημοσιεύονται τη στιγμή που η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είχε κάπως εκτονωθεί από τα τέλη Ιουλίου. Τρεις ομοβροντίες ακούστηκαν. Μια οβίδα έπεσε κοντά στην οροθετική γραμμή, μετέδωσε το Yonhap επικαλούμενο στρατιωτικό αξιωματούχο.
Σύμφωνα με το Yonhap, η ρίψη των οβίδων άρχισε στις 14:00 τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδος). Αλιευτικά σκάφη στην περιοχή κλήθηκαν να επιστρέψουν στα λιμάνια και οι κάτοικοι του νησιού έτρεξαν στα καταφύγια που έχουν κατασκευαστεί για έκτακτες καταστάσεις, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης.


 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...