Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Πνίγηκε στο αίμα και σήμερα η Συρία: Οι ακτιβιστές μιλούν για 57 νεκρούς





Image Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Συρία, καθώς ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ δείχνει να αψηφά προκλητικά τις πιέσεις της διεθνούς κοινότητας, διατάζοντας τον στρατό του να εισβάλει με τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα στις πόλεις Ντέιρ αλ Ζουρ και Χουλέ. Αναφέρθηκαν επίσης και βομβαρδισμοί: «Οβίδες πέφτουν σε πολλές πόλεις», ανέφερε ο πρόεδρος του συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, προσθέτοντας ότι περίπου 250 τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού συμμετέχουν στην επίθεση.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι κάτοικοι αδυνατούν να φύγουν, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας έχουν περικυκλώσει τις πόλεις και μερικοί στρατιώτες πυροβολούν πολίτες.
Σύροι ακτιβιστές μιλούν για τουλάχιστον 57 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στο Ντέιρ αλ Ζουρ και την Χουλέ.
Στο μεταξύ, για μία ακόμη φορά οι ηγέτες των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας καταδίκασαν την «αδιάκριτη χρήση βίας» από τις συριακές δυνάμεις κατά διαδηλωτών. Αλλά και οι χώρες του Κόλπου κάλεσαν τη Δαμασκό να σταματήσει την αιματοχυσία. Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, οι Μπαράκ Ομπάμα, Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί θα συζητήσουν για τη λήψη μέτρων κατά της Δαμασκού.
Αναλυτές εκτιμούν ότι η Ουάσινγκτον θα καλέσει ανοιχτά τον Μπασάρ αλ-Άσαντ να παραιτηθεί, εφόσον πριν από μερικές μέρες Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι υποθάλπει την αστάθεια.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...