Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

"Ερχονται εκλογές λόγω οικονομικής κατάρρευσης" υποστηρίζει Αμερικανός αναλυτής





ImageΤην βεβαιότητα ότι η οικονομική ύφεση θα βαθαίνει και η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος της μέχρι το τέλος του χρόνου και αυτό θα την οδηγήσει πιθανότητα σε εκλογές, εκφράζει ο Desmond Lachman, συντάκτης του «The Journal of the American Enterprise Insitute».
Στο άρθρο του σημειώνει πως η οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται ήδη σε μία εικονική ελεύθερη πτώση, καθώς έχει συρρικνωθεί κατά 9% τους τελευταίους 18 μήνες.

«Παρά τα προβλήματα της χώρας, το ΔΝΤ απαιτεί από την Ελλάδα να επιβάλει μεγαλύτερη δημοσιονομική λιτότητα μέσα στο επόμενο έτος, την στιγμή που βιώνει μία εγχώρια πιστωτική κρίση, καθώς και μία κοινωνική και πολιτική αναταραχή» σχολιάζει.

«Η πρακτική αυτή, είναι σίγουρο ότι θα επιδεινώσει την ήδη πολύ βαθιά ύφεση. Δεν είναι περίεργο ότι η συγκεκριμένη πολιτική έχει εξαπολύσει ένα κύμα δημόσιας διαμαρτυρίας στους δρόμους της Αθήνας, το οποίο είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου πριν το 2012 και να οδηγήσει σε περισσότερες αναλήψεις κεφαλαίων από τις Ελληνικές τράπεζες», τονίζει ο Desmond Lachman.




Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...