Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Ηχηρό όχι της Μόσχας στην αντιπυραυλική σε Τουρκία και Αιγαίο!



Απεσταλμένο στην Άγκυρα έστειλε η Μόσχα,(στη φωτό ανάμεσα στον Μεντβιέτεβ και τον Ράσμουσεν) για να πείσει τους Τούρκους να μην επιτρέψουν την ανάπτυξη αντιπυραυλικών συστημάτων που θα αποτελέσουν μέρος της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας. Σύμφωνα με τη ΧΟΥΡΙΕΤ, ο Ντιμίτρι Ρογκόζιν ,πρέσβης της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ ,προειδοποίησε τη Τουρκία ότι αν “φιλοξενήσει” μέρος της αντιπυραυλικής ασπίδας στο έδαφός της,αυτομάτως θα γίνει στόχος!
Όμως τα όσα είπε ο Ρώσος απεσταλμένος σε Τούρκους δημοσιογράφους τη περασμένη Πέμπτη, αφορούν και στην Ελλάδα, αν και ο διπλωμάτης της Μόσχας δεν κατονόμασε τη χώρα μας. Τι εννοούμε. Ο Ρογκόζιν εξέφρασε τη πλήρη αντίθεσή του όχι μόνο στην ανάπτυξη αντιπυραυλικών συστημάτων και ραντάρ στο τουρκικό έδαφος,αλλά και επάνω σε πολεμικά πλοία. Τα οποία που άλλου θα πλέουν; Στο Αιγαίο και “στον Εύξεινο Πόντο,όπου δεν θέλουμε,όπλα”, είπε ο απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου.Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ειδικά για τη Τουρκία παίζεται κι ένα εξοπλιστικό παιχνίδι. Η Άγκυρα θέλει να αγοράσει αντιπυραυλικά συστήματα μεγάλου βεληνεκούς και μεταξύ των υποψηφίων είναι και τα ρωσικά συστήματα.

Όσο για την Ελλάδα; Έχουν γίνει συζητήσεις για τον πλού πολεμικών πλοίων στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο,τα οποία και θα παίζουν το ρόλο της πλωτής αντιπυραυλικής ασπίδας. Η Αθήνα δεν φαίνεται διατεθειμένη να φέρει αντιρρήσεις. Το ζήτημα είναι πως θα χειριστεί τις αντιδράσεις της Μόσχας.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...