Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Σταλινικές εκκαθαρίσεις αξιωματικών για να γλυτώσει ο Χριστόφιας!





Σταλινικού τύπου εκκαθαρίσεις ξεκίνησε η κυβέρνηση Χριστόφια στη Κύπρο κατά αξιωματικών της Εθνοφρουράς και του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, σε μια προσπάθεια να "ξφορτωθεί" το όνειδος του εγκλήματος στη ναυτική βάση της Εθνοφρουράς στο Βασιλικό. Έτσι έθεσε σε διαθεσιμότητα, τρεις αξιωματικούς "προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία των ανακρίσεων σχετικά με την έκρηξη στη βάση «Ευάγγελος Φλωράκης".
Τα ονόματα των αξιωματικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα είναι: α) Συνταγματάρχης (ΥΠ) Γεωργιάδης Γεώργιος του Τάκης, β) Συνταγματάρχης (ΥΠ) Λάμπρου Λάμπρος του Σόλωνα και γ) Αντισυνταγματάρχης (ΥΠ) Γεωργιάδης Νικόλας του Γεωργίου. Σε έναν από τους παραπάνω ο πρώην υπουργός Άμυνας Παπακάστας αποδίδει ευθύνες ότι τον ... παρέσυρε λέγοντάς του ότι "Τα κοντέϊνερ ήταν άδεια και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα". Εξ αυτής της διαβεβαίωσης, ισχυρίζεται ο Παπακώστας, είπεα ότι "Είναι τόσο ακίνδυνα που μπορούν να τοποθετηθούν και στη μέση της πόλης"!
Οι προσπάθειες της ημι -κομμουνιστικής κυβέρνησης Χριστόφια να επιρρίψουν ευθύνες στους αξιωματικούς είναι κάτι παραπάνω από ορατές.
Το ενδιαφέρον είναι ότι υπάρχει και ένας τέταρτος αξιωματικός, των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αυτός, ο οποίος μετατέθηκε. Ο συγκεκριμένος ήταν αξιωματικός ήταν αξιωματικός φυλακής (ΑΦ) την μοιραία βραδιά και αυτός που είχε εντοπίσει να βγαίνει καπνός και φωτιά από τα κοντέϊνερ και είχε ενημερώσει την διοικητή της βάσης ότι "Κάτι σοβαρό συμβαίνει".
Πρόκειται για τον υποπλοίαρχο (ΠΝ) Γκρούτση Θεόδωρο για τον οποίο από το ΓΕΝ λένε ότι "Είναι καλός αξιωματικός και απλά έπρεπε να μετατεθεί αφού στη βάση δεν υπάρχει αντικείμενο πλέον αφού δεν υπάρχει ...βάση". Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες αύριο πρόκειται να καταθέσει για τα αποτελέσματα της μοιραίας βραδιάς.
Στους αξιωματικούς δόθηκε χρόνος για να καταθέσουν τυχόν ενστάσεις.
Η κυβέρνηση Χριστόφια προσοαθεί να βρει εξιλαστήρια θύματα και να ξεφύγει από την μέγγενη των απόλυτων ευθυνών που την σφίγγουν και αλλάζουν τα πολιτικά δεδομενα στην Κύπρο. Και θεωρούν ότι οι αξιωματικοί, όπως και το 1974 είναι τα "εύκολα θύματα", αλλά οι καιροί έχουν αλλάξει...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...