Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ξύλο, τραυματισμοί και συλλήψεις "Αγανακτισμένων" στη Μαδρίτη





ImageΕίκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν στη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων της νύχτα ανάμεσα σε διαδηλωτές που ανήκαν στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» και αστυνομικών που του΄ς κτύπησαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη.

Οι Ισπανοί διαδηλωτές που ανήκαν στο αποκαλούμενο κίνημα διαμαρτυρίας «15-M-οι Αγανακτισμένοι», το οποίο ζητεί την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα είχαν συγκεντρωθεί αργά χθες το βράδυ έξω από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών.

Η αστυνομία επιχείρησε να τους διαλύσει με αποτέλεσμα να τραυματιστούν από τις συμπλοκές που ακολούθησαν, 13 διαδηλωτές και επτά αστυνομικοί, κανένας σοβαρά.

Τρεις άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση. H ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στο υπουργείο, αλλά οι διαδηλωτές υποστηρίζουν ότι δεν έπραξαν κάτι που να προκαλέσει την αστυνομία.

Οι διαδηλωτές ζητούσαν να τους επιτραπεί η είσοδος στην κεντρική πλατεία της Μαδρίτης, Πουέρτα δελ Σολ, όπου η αστυνομία τους την απαγορεύει από την περασμένη Τρίτη.
 
Από τη μέρα εκείνη πραγματοποιούνται πορείες διαμαρτυρίας και χιλιάδες άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτές επιχειρούν να εισέλθουν στην πλατεία.





Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...