Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Ο Νορβηγός πρωθυπουργός προς τα αντίπαλα πολιτικά κόμματα και τα ΜΜΕ: "Μην μιλάτε για τη μετανάστευση"


Του Kurt Nimmo (Infowars.com) / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ο Jens Stoltenberg, ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας, ζήτησε από τα πολιτικά κόμματα να μην συζητήσουν το θέμα της μετανάστευσης κατά την επερχόμενη προεκλογική εκστρατεία.

 
«Όλοι έχουμε κάτι να μάθουμε από την τραγωδία», είπε ο Stoltenberg στους βουλευτές σε τελετή προς τιμήν των θυμάτων της επίθεσης της 22η Ιουλίου. «Μπορεί όλοι να έχουμε την ανάγκη να πούμε "Έκανα λάθος" και να μας σεβαστούν γι' αυτό». Είπε ότι ισχύει και για τους πολιτικούς και για τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Νορβηγός πρωθυπουργός «δεν ξεχώρισε κανέναν, αλλά φάνηκε να αναφέρεται σε μερικές φορές σκληρές συζητήσεις που έχουν γίνει για τη μετανάστευση», αναφέρει το Time.
Τα πολιτικά κόμματα της Νορβηγίας συμφώνησαν να αναβάλουν την περίοδο της προεκλογικής εκστρατείας μέχρι τα μέσα Αυγούστου, καθώς το πένθος για τα θύματα συνεχίζεται. Το σχόλιο του Stoltenberg φαίνεται να είναι σχεδιασμένο για να αφαιρέσει το ζήτημα της μετανάστευσης από τον εθνικό διάλογο. Οι εκλογές στη Νορβηγία θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο.

Στις 7 Ιουλίου, ηNorway Postδημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης σχετικά με τη μετανάστευση. Το 53,7 τοις εκατό είπε ότι θέλει να τεθεί ένα τέλος στη μετανάστευση, ενώ το 48,7 τοις εκατό είναι της γνώμης ότι η νορβηγική πολιτική της ‘ενσωμάτωσης’ έχει αποτύχει, σύμφωνα με την Aftenposten.

Η δημοσκόπηση αντανακλά παρόμοια συναισθήματα που υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη και τη Βρετανία.

Τον Φεβρουάριο, μια έρευνα της Populus αποκάλυψε ότι το 63% των λευκών Βρετανών, το 43% των Βρετανών Ασιατών και το 17% των μαύρων Βρετανών πιστεύουν ότι η μετανάστευση έχει γίνει ένα κακό πράγμα για τη Βρετανία.

«Οι πολιτικοί έχουν προειδοποιηθεί», δήλωσε ο Jon Cruddas, βουλευτής των Εργατικών. «Με απλά λόγια, εκτός αν τα πολιτικά κόμματα εντείνουν και προσφέρουν μια νέα γλώσσα για την υλική ευημερία, την ταυτότητά και του αισθήματος του ανήκειν, αυτές οι πολιτικές δυνάμεις θα μπορούσαν να μεταστραφούν σε πιο κακοήθεις μορφές", πρόσθεσε.

Με άλλα λόγια, όπως στο Sky News το θέτει, ένας μεγάλος αριθμός Βρετανών μπορεί να επιλέξει ένα «ακροδεξιό» κόμμα που θα περιορίσει ή θα εξαλείψει τη μετανάστευση, κυρίως από μουσουλμανικές χώρες.

Η ύποπτη χρονικά επίθεση του δολοφόνου Anders Behring Breivik επιτρέπει στο σύστημα στη Νορβηγία να κάνει ό, τι θα ήταν αδιανόητο πριν από ένα μήνα – να κλείσει την πολιτική συζήτηση για τη μετανάστευση και να υπαγορεύσει τι επιτρέπεται να πουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα νορβηγικά μέσα ενημέρωσης.

 
Σχ. ΚΟ: Στο μεταξύ, η δημοτικότητα του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση, εκτοξεύτηκε στα ύψη μετά τις πολύνεκρες επιθέσεις της 22 Ιουλίου. Πλέον, πάνω από τέσσερις στους δέκα Νορβηγούς (ποσοστό 41,7%) εκφράζουν την υποστήριξή τους στο κόμμα του πρωθυπουργού Γενς Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το διήμερο 29-30 Ιουλίου. Το ποσοστό αυτό είναι αυξημένο κατά 11,1 μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο.
Από την άλλη, το Προοδευτικό Κόμμα (λαϊκιστική δεξιά) του οποίου ήταν μέλος ο Μπράιβικ, μέχρι το 2006, υποχωρεί κατά τρεις μονάδες, πέφτοντας στο 16,5%.
Άλλο ένα «κατόρθωμα» του «παρανοϊκού δολοφόνου»… 

Από το ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ με Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...