Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Επιχείρηση Ισραηλινών κομμάντο κατά Ελλήνων ακτιβιστών





Σκάφη των ειδικών δυνάμεων του ισραηλινού Ναυτικού προσέγγισαν το γαλλικό σκάφος που μεταφέρει φιλο-παλαιστίνιους ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και Έλληνες, με προορισμό τη Γάζα και ο επικεφαλής της δύναμης των ισραηλινών κομμάντος τους ζήτησε να απομακρυνθούν άμεσα από την περιοχή, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείο Άμυνας. Στα σκάφη επιβαίνουν άνδρες της ειδικής μονάδας που είχε αντιμετωπίσει και πέρσι την κρίση.
Έχει απευθυνθεί ξεκάθαρη προειδοποίηση ότι θα βληθούν αν προχωρήσουν προς την Γάζα ή αν αντιδράσουν στη νηοψία και την ανάληψη του ελέγχου του σκάφους.

"Τα πολεμικά πλοία διέκοψαν τον πλου του σκάφους και προειδοποίησαν τους επιβαίνοντες ότι πλησιάζουν την περιοχή του ναυτικού αποκλεισμού"
διευκρίνισε ο εκπρόσωπος χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Απεσταλμένος του Αλ Τζαζίρα που βρίσκεται πάνω στο γαλλικό "Dignite-Al Karama" μαζί με άλλους 16 επιβάτες μετέδωσε πως οι Ισραηλινοί τους ανακοίνωσαν ότι θα καταλάβουν το σκάφος, αν οι ακτιβιστές δεν ακολουθήσουν τις οδηγίες τους.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της επιχείρησης δήλωσε πως το γαλλικό πλοίο βρίσκεται "περικυκλωμένο από τουλάχιστον τρία ισραηλινά πολεμικά πλοία" και πως υπάρχουν προβλήματα στην επικοινωνία με τους ακτιβιστές (προφανώς γίνονται ηλεκτρονικές παρεμβολές).

Το "Dignite-Al Karama" απέπλευσε την Κυριακή από το Καστελλόριζο με επίσημο προορισμό την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Στο πλοίο επιβαίνουν Γάλλοι, Καναδοί, Σουηδοί και Έλληνες ακτιβιστές, καθώς και η γνωστή δημοσιογράφος της Haaretz, Αμίρα Χας, και ένα συνεργείο του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαβάστε επίσης...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...